Agenda

Afzetmogelijkheden biologische teelten

Consumenten worden steeds bewuster van het belang van gezonde voeding en een gezonde leefomgeving. De vraag naar biologische en biologisch-dynamische producten neemt jaarlijks toe. Laarakker BIO speelt specifiek in op deze marktvraag. Teeltbegeleider Koen Smedts geeft tijdens een online bijeenkomst op woensdag 21 april een toelichting op wat Laarakker BIO voor Limburgse biologische telers kan betekenen.

Laarakker

Laarakker BIO is onderdeel van de Laarakker groep. Het bedrijf richt zich op de teelt, verwerking en in-/verkoop van een breed pakket aan biologische groenten. Sinds 1999 is Laarakker Groenteverwerking Skal-gecertificeerd voor de verwerking van biologische groenten op de locatie in het Limburgse Well. In 2015 werd de vraag naar biologische groenten zo groot, dat dochterbedrijf Laarakker BIO werd opgericht.

"Laarakker BIO speelt in op de toenemende vraag vanuit consumenten naar biologische en biologisch-dynamische producten", vertelt Smedts. "De combinatie met Laarakker Groenteverwerking maakt ons tot zeer interessante partij voor grote diepvriesbedrijven, conservenbedrijven, drogerijen en de ingrediƫntenindustrie. De komende jaren zetten we in op een verdere vergroting van ons marktaandeel om klanten en telers nog beter van dienst te kunnen zijn." De teeltbegeleider ziet daarin volop kansen tot samenwerking. "Vanuit onze specialistische kennis en ervaring en die van biologische telers kunnen we samen werken aan het ontwikkelen van een sterke lokale keten", stelt hij.

Programma en aanmelden

De bijeenkomst wordt georganiseerd door BioLogisch Limburg. Tijdens de online bijeenkomst op woensdag 21 april vertelt Smedts over Laarakker BIO en wat het bedrijf kan betekenen voor telers. Daarnaast gaat hij dieper in op de manier waarop de gevraagde teelten geteeld moeten worden. Deelnemers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan de teeltbegeleider. De bijeenkomst vindt plaats via MS Teams en start om 20 uur. Aanmelden kan tot en met dinsdag 20 april via dit formulier. Kijk voor meer informatie over Laarakker BIO op de website.