Agenda

Blockchain Agrofood

Bitcoin én Blockchain zijn trending topics in Nederland. De cryptomunt is razend populair en bijna iedereen kent wel iemand met een paar Bitcoins in zijn digitale beurs. Maar wist u dat Blockchain naast het bankwezen ook het voedselsysteem beïnvloedt? Door landbouwprocessen te monitoren en meer transparantie in de voedselketen te brengen.

Herkomst, transparantie, traceerbaarheid en veiligheid zijn belangrijke issues in de voedselindustrie. Het voordeel van de Blockchain-technologie is dat het kan worden toegepast voor al deze zaken en zo kan bijdragen aan het realiseren van een duurzaam voedsel productiesysteem in de wereld.

Maar hoe kunt u als ondernemer blockchain toepassen in uw bedrijf en vooral, welk voordeel biedt het u? Deze inspiratiesessie informeert u over de mogelijkheden van blockchaintechnologie in de agrofood. Luister naar de verhalen van ondernemers uit de agrofoodsector die blockchain toepassen in hun bedrijf en leer van hun ervaringen. Zij worden uitgebreid geïnterviewd en gaan met elkaar én met de zaal het gesprek aan. Daarnaast is een blockchain-expert aanwezig die ingaat op de ontwikkelingen rondom blockchain en de kansen die blockchain biedt voor agrofoodondernemers.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 december in Kasteel De Keverberg. We starten om 15.30 uur en eindigen om 18.30 uur. Het programma in het kort:

  • 15.30 uur: Inloop
  • 16.00 uur: Opening en introductie met korte uitleg over blockchain door Lan Ge (WUR)
  • 16.20 uur: Interactieve talkshow met ondernemers uit de agrofood en een blockchain expert onder leiding van Simone van Trier. De ondernemers zijn: Karel van der Velden (Nijsen/Granico) & de Kipsterchain, Ferry Mulder (SIM Supply Chain) & blockchain kansen en ontwikkelingen t.a.v. de retail, waaronder SAP van Albert Heijn en Marcel Kuijpers (Kuijpers Kip Research Field) & de rol van blockchain in een korte keten voor de productie van duurzaam pluimveevlees
  • 17.30 uur: Napraten bij de borrel

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Aanmelden >

Aanwezige leden

Registreer of log in om aanwezige leden te bekijken.