Agenda

Business meets Design conferentie

Cube design museum organiseert voor de vierde keer de Business meets Design-conferentie. Deze editie is onderdeel van de tentoonstelling 'NATURE, collaborations in design', georganiseerd in samenwerking met het grootste designmuseum, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, in New York.

In deze conferentie zullen experts uit verschillende Europese landen het publiek meenemen naar de resultaten, ambities en dromen van ontwerpers die de natuur zien als bron van inspiratie en leverancier van waardevolle nieuwe materialen.

IMPACT! programma

Daarnaast maakt Business meets Design deel uit van het IMPACT! programma, een Euregionaal programma dat de kloof tussen ontwerpers en ondernemers wil overbruggen. Dit wordt mede georganiseerd met de vier Brightlands Innovation Campussen in Limburg, partners in de Euregio, het onderwijs en de vier Campussen in Limburg.

Het tweedaagse programma van dit jaar (6 en 7 november) laat de impact van design in twee belangrijke gebieden in twee dagen zien: materialen, voedsel, mobiliteit en energie. Concrete tastbare oplossingen voor grote en kleine bedrijven zullen gepresenteerd worden alsook initiatieven door bedrijven, start-ups en ontwerpers. Daarnaast duiken we in een aantal opwindende experimenten waar jonge ontwerpers momenteel aan werken.

Het onderliggende doel is dat de voorbeelden en verhalen niet alleen discussies op gang brengen gedurende die twee dagen, maar ook dat elke bezoeker (en deelnemer) geïnspireerd raakt door de verhalen en de case studies die worden gepresenteerd. . Het volledige programma is vanaf 1 augustus 2019 beschikbaar via www.cubedesignmuseum.nl en www.impactprogram.eu.

Nature created by design

ZUYD Hogeschool bereidt een internationale tentoonstelling voor in Maastricht rond het thema ‘Nature created by design’. Hier presenteren studenten van 8 design universiteiten uit de hele wereld innovatieve designconcepten. Het streven is om een uitwisseling tussen beide evenementen te laten plaatsvinden.

Sprekers gezocht

De conferentie zoekt nog sprekers die een korte Engelstalige presentatie (± 30 minuten) willen verzorgen rond het thema nature, science en business. De organisatie wil in twee dagen de impact van design laten zien op vier belangrijke gebieden: materialen, voedsel, mobiliteit en energie. Concrete, tastbare oplossingen voor grote en kleine bedrijven zullen gepresenteerd worden alsook initiatieven door bedrijven, start-ups en ontwerpers. Verder laten we een aantal innovatieve experimenten zien waar jonge ontwerpers momenteel aan werken. Het onderliggende doel is dat de voorbeelden en verhalen niet alleen discussies op gang brengen gedurende die twee dagen, maar ook dat elke bezoeker (en deelnemer) geïnspireerd raakt door je verhaal of case study en dit toepast op zijn eigen organisatie.

Aanmelden kan vóór eind juli via mail@robvermeulen.design