Agenda

Cursus Idee Ontwikkeling voor Foodconcepten

Ben jij een foodprofessional die graag nieuwe foodconcepten zou ontwikkelen, maar niet weet hoe? Dan kan de HAS je helpen tot ideeën te komen. De Hogeschool ontwikkelde een cursus op MBO+/HBO niveau die inzicht geeft in het ontwikkeltraject van foodconcepten. De cursus helpt de deelnemer om een bredere kijk te ontwikkelen en een goede gesprekspartner te zijn met verschillende disciplines in het innovatietraject. Zowel de foodmarketeer als de productontwikkelaar verbreden hun kennis en vaardigheden.

Veranderingen

Professionals in de foodindustrie weten als geen ander hoe de branche onderhevig is aan veranderingen. De leefstijl van consumenten verandert, er zijn meer allergieën en eetpatroon-gerelateerde ziektes, de internationale concurrentie wordt groter en duurzaamheid en milieuaspecten drukken een steeds krachtiger stempel. Je moet vernieuwen om je bestaansrecht te houden, maar hoe kom je op nieuwe ideeën? HAS Hogeschool is al vele decennia actief als ontwikkelaar en uitvoerder van foodopleidingen op hbo-niveau. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd.

De cursus is ontwikkeld door Loes Willems en Boukje Derix-Bakema, ervaren docenten foodinnovatie en conceptontwikkeling. “Iedereen is creatief als je maar gebruik maakt van de juiste tools. Je kunt overal inspiratie uithalen, maar deze omzetten naar een conceptidee: dát is de kunst. In deze cursus leer je hoe je dit aanpakt. Door onze lesmethode ‘learning by doing’ ga je er meteen mee aan de slag,” aldus Loes Willems.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 15.00 uur tot 20.00 uur en een bijeenkomst (de vijfde) van 15.00 uur tot 17.30 uur. De doorlooptijd van de cursus is 2 maanden.

Indicatie verdeling bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1: dinsdag 11 mei (15.00 uur tot 20.00)
Bijeenkomst 2: dinsdag 18 mei (15.00 uur tot 20.00)
Bijeenkomst 3: dinsdag 1 juni (15.00 uur tot 20.00)
Bijeenkomst 4: dinsdag 15 juni (15.00 uur tot 20.00)
Bijeenkomst 5: dinsdag 29 juni (15.00 uur tot 17.30)

Na twee maanden heb je als deelnemende cursist een toolbox aan technieken waarmee je binnen jouw eigen bedrijf tot nieuwe ideeën kan komen.

Meer informatie en aanmelden

Alle informatie over deze cursus vind je op de website van de HAS Hogeschool. Daar kan je ook een brochure downloaden en je inschrijven.