Agenda

Inspiratiesessie Duurzaamheid Keyport

Met Sustainable hero's Søren Hermansen (DK) en Leen Zevenbergen (NL)

Wil jij aangezet worden in jouw ambities op het gebied van duurzaamheid? Blok dan alvast donderdagmiddag in je agenda voor deze inspiratiesessie over Duurzaamheid.

Søren Hermansen

Søren Hermansen is directeur van de Energy Academy op Samsø, een eiland ten westen van Kopenhagen waar meer dan 4000 mensen wonen. In 1997 is Søren begonnen met de transformatie van de energievoorziening van Samso, waardoor een eiland is ontstaan dat niet alleen voorziet in de eigen behoefte aan schone, zelfopgewekte elektriciteit, maar ook het overschot aan energie verkoopt aan het Deense nationale elektriciteitsnet. TIME magazine riep hem uit tot één van de tien grootste milieuhelden ter wereld!

Leen Zevenbergen

In 1985 richtte Leen het eerste Artificial Intelligence bedrijf in Nederland op; Bolesian. Na de verkoop van Bolesian aan Cap Gemini vertrok Leen naar Silicon Valley waar hij het Nederlandse Virtual Reality en 3-D Graphics bedrijf Electrogig leidde. Zowel Bolesian als Electrogig waren typische voorbeelden van bleeding edge bedrijven. Na terugkeer in Nederland trad Leen toe tot de besturen van PinkRoccade en later Origin, voordat hij in het jaar 2000 het eerste internet e-business bedrijf Escador startte, dat in 2007 werd verkocht aan Lost Boys Icon (LBI).

Tot op de dag van vandaag werkt Leen mee met technologiebedrijven als Bolesian (AI), Ubiquity University en B Lab Europe. Maar hij is ook praktiserend boer op zijn walnotenboerderij in Frankrijk. Hij is auteur van bestsellers als “En nu laat ik mijn baard staan”, “’t Is Groen en groener wordt het niet”, “Sustainability @ the Speed of Passion” en meest recent “Once upon a Future”.

In zijn lezingen, workshops, voorstellingen en dagvoorzitterschap neemt hij kleine en grote groepen over de hele wereld mee zodat iedereen zelf een verschil kan maken en de beste besluiten kan nemen.

  • De sessie is deels Engelstalig.
  • Er is vanwege de verplichte 1,5 meter afstand een beperkt aantal plaatsen.
  • Ondernemers uit de de Keyport regio krijgen voorrang.

Exacte tijden en locatie zijn nog niet bekend, maar volgen binnenkort.

Aanmelden en meer info >