Agenda

Internationaliseren, hoe zet je de eerste stappen?

De internationale positie van Limburg is onbetwist. Met ‘slechts’ 116 kilometer binnenlandse grens en ruim 350 km buitenlandse grens met België en Duitsland is ‘even de grens overgaan’ voor veel Limburgers iets waar zij niet van opkijken. Maar geldt dit ook voor de meeste Limburgse ondernemers? In een online informatiesessie word je bijgepraat over wat LIOF en partners kunnen betekenen voor Limburgse mkb'ers met internationale ambities.

LIOF is niet alleen bij regionale adviseringstrajecten en programma’s intensief betrokken maar ook bij de internationalisering van ondernemingen. Limburgse bedrijven informeren over de kansen in het (nabije) buitenland, het organiseren van handelsmissies, beursbezoeken en het koppelen van Limburgse ondernemers aan interessante partijen in het buitenland zijn enkele van de services die LIOF biedt.

Op 27 januari word je in een online informatiesessie bijgepraat over wat LIOF en haar netwerkpartners zoals LWV en MKB-Limburg op het gebied van internationalisering en exportbevordering kunnen betekenen voor mkb’ers in Limburg.

Concept programma

13.00 uur
LIOF en internationale ondersteuning voor ondernemers

13.10 uur
Nederlands postennetwerk in het buitenland (spreker volgt)

13.30 uur
Ondernemer in het buitenlandse werkveld
Joris Tenhagen, directeur van Pharox, spreekt over zijn ervaringen met LIOF en de weg naar een succesvolle landing in het buitenland

13.50 uur
Behandelen vragen van deelnemers

14.00 uur
Afsluiting

Aanmelden

Voor het uiteindelijke programma en om je aan te melden kan je terecht op de website van LIOF. Ben je op zoek naar partners, afnemers of contacten in het buitenland? Wil je weten naar welke landen jouw sector het meest exporteert? Of welke export bevorderende regelingen er zijn? Deel deze dan bij je aanmelding. LIOF komt er tijdens of uiterlijk na het online event op terug.