Agenda

Japan Business Week

Japan Business Week

Van 4 tot en met 7 februari kunt u zich volop verdiepen in de Japanse markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema's en één-op-één gesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

Vrijhandelsverdrag, economische groei en Olympische Spelen bieden kansen

Japan staat op dit moment volop in de belangstelling, niet alleen vanwege de Olympische Spelen in 2020, maar ook vanwege de groeiende Japanse economie. Abenomics lijkt al enkele jaren zijn vruchten af te werpen. Daarnaast treedt naar verwachting 1 februari het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan in werking, de zogeheten Economische Partnerschapsovereenkomst (EPA). Hierdoor wordt het binnenkort eenvoudiger en goedkoper om handel te drijven met Japan, de derde economie van de wereld. Op 7 februari organiseren Buitenlandse Zaken, RVO, VNO-NCW en NLinBusiness een speciaal EPA-event in Den Haag, waar minister Kaag, VNO-NCW voorzitter Hans de Boer en vakinhoudelijke specialisten uit de EU en Nederland aanwezig zullen zijn. Kortom, dit is het moment voor zowel grote, middelgrote als gespecialiseerde Nederlandse ondernemingen om zich door experts bij te laten praten. Op de overige dagen in die week reizen medewerkers van de Nederlandse ambassade in Japan door Nederland.

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de Japan Business Week zijn naast de RVO-business developers ook de Handelsraad en Landbouwraad uit Japan aanwezig. U kunt tijdens rondetafelsessies ingaan op het zakendoen in 'hun' regio of sectorspecialisatie, met name ten aanzien van:

  • Agro-food/Tuinbouw
  • Biobased Economy & Circulaire Economie
  • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
  • Life Science & Health
  • Chemie & Logistiek

Bekijk de programma’s voor de dagen.

Aanmelden en deelname

Meld u snel aan voor de Japan Business Week. Deelname is gratis. Bij no–show zonder afmelding betaalt u €75.

Organisatie

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Japan Business Week, samen met Oost NL.