Agenda

Lezing: De contouren van een beter geaard voedselsysteem

Vrijwel dagelijks wordt er in de krant of andere media gediscussieerd over ons voedselsysteem. Dat is ook logisch want ons voedselsysteem heeft een grote impact op het milieu, onze leefomgeving en onze gezondheid. Ook blijken de omstandigheden waarin mensen werken en dieren worden gehouden in de voedselketen vaak ontoereikend. Een toenemend aantal mensen vindt dat het anders moet, en kan. Op 25 februari organiseert Maastricht University over dit onderwerp de lezing 'De contouren van een beter geaard voedselsysteem'.

Imke de Boer

Spreker tijdens dit Studium Generale is prof. dr. Imke J.M. de Boer, hoogleraar dierlijke productiesystemen. In deze lezing presenteert ze de contouren van een beter geaard voedselsysteem voor Nederland in 2050. Deze visie is verkozen tot één van de tien prijswinnaars van de Food Systems Vision Prize van de Rockefeller Foundation.

Aanmelden

De lezing is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur. Als de coronamaatregelen het toelaten vindt de lezing voor een gelimiteerd aantal bezoekers plaats in de aula aan de Minderbroedersberg 4-6 in Maastricht. Controleer vooraf op de website van Maastricht University of dat nog altijd het geval is. De bijeenkomst kan ook via een livestream gevolgd worden.

Aanwezige leden

Registreer of log in om aanwezige leden te bekijken.