Agenda

LOF Korte Ketens Bootcamps

In de periode van november 2019 tot december 2020 organiseert LOF acht gratis bootcamps voor Limburgse organisaties die gezonde voeding hoog in het vaandel hebben staan. Deze bootcamps helpen organisaties en de agrofoodsector een stap te zetten naar gezond en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in de zorg, het onderwijs, de sport en de horeca.

Over LOF

Gezonde en veilige voeding speelt een steeds grotere rol, ook op het gebied van (bedrijfs)catering. Voor boeren en tuinders zijn korte ketens en directe afzetlijnen zeer interessant. Het innovatieve programma LOF brengt deze behoeften bij elkaar door boeren te helpen de markt te betreden en organisaties te helpen de juiste producenten te vinden.

Bootcamps

In het komende jaar krijgen organisaties de mogelijkheid acht gratis bootcamps bij te wonen, om kennis op te doen en samen te werken aan gezonde, lokaal geproduceerde voeding op de werkvloer.

Trainers Karin van IJsselmuide (Nevi) en Jordie van Berkel (F-Fort) leiden de bootcamps waarin inspiratie, feedback, leren, ontwikkelen, out-of-the-box en creativiteit centraal staan. De bootcamps dragen bij aan de (verdere) ontwikkeling van gezonde voeding en bieden de kennis om aan de slag te gaan met duurzame ketens. Ook kunnen demonstraties van ontwikkelde producten/diensten onderdeel zijn van de bootcamps.

Voor wie?

De uitnodiging geldt voor organisaties die gevestigd zijn in de provincie Limburg, die gezonde voeding en de gezondheid van medewerkers hoog in het vaandel hebben staan én de bereidheid hebben om de keten van (bedrijfs-) catering duurzaam te verbeteren.

Deelnemers dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

- De organisatie is gehuisvest in de Provincie Limburg

- De organisatie biedt een vorm van (bedrijfs)catering aan

- De organisatie heeft minimaal 75 medewerkers in dienst

- De organisatie herkent zich in bovenstaand profiel

- De organisatie is bereid een praktijkcasus in te brengen

De deelnemers zijn bij voorkeur afkomstig vanuit het facilitair bedrijf in combinatie met inkoop, al dan niet aangevuld met een beleidsmedewerker / verantwoordelijke duurzaamheid. Door met 2-3 medewerkers per bedrijf deel te nemen, ontstaat voldoende kennis, mandaat, motivatie en daadkracht om binnen de eigen organisatie dit onderwerp te omarmen en waar nodig barrières te doorbreken.

Praktische informatie

De data voor de bootcamps zijn als volgt:

  • 26 november 2019 bij de Rabobank in Venlo
  • 4 februari 2020 bij de LLTB in Roermond
  • 31 maart 2020
  • 12 mei 2020
  • 30 juni 2020
  • 29 september 2020
  • 3 november 2020
  • 8 december 2020

Elke Bootcamp duurt van 09.00 – 17.00 uur.

Deelname aan de bootcamps is gratis, maar niet vrijblijvend. Voor een optimaal succes wordt verwacht van de deelnemers dat zij (of een vervanger) aanwezig zijn bij alle bootcamps, actief bijdragen, tussentijds opdrachten uitvoeren en kennis/ervaring delen met andere organisaties.

Na aanmelden volgt eerst toetsing op deelname criteria en zal contact worden opgenomen voordat deelname definitief is.

Meer informatie en aanmelding via de Nevi website.