Agenda

Nationale Handelsmissie Korte Keten (online)

In de landbouwsector is een mooie beweging gaande. Een beweging die boeren en burgers dichter bij elkaar brengt. Met kortere ketens, nieuwe verdienmodellen en meer ruimte om te investeren. Op maandag 5 oktober wordt tijdens de webcast 'Nationale Handelsmissie Korte Keten' gesproken over kansen tot samenwerkingen, succesvolle voorbeelden en het starten van nieuwe initiatieven in de korte keten.

Nationale handelsmissie

Talloze initiatieven en regionale samenwerkingen laten zien dat korte ketens werken. Voor de bedrijven zelf én voor de natuurlijke balans en leefbaarheid in de omgeving. Deze zomer ging minister Carola Schouten als onderdeel van haar 'Nationale Handelsmissie Korte Keten' op bezoek bij inspirerende voorbeelden. Om de pioniers van de korte keten te ondersteunen, nieuwe kansen te ontdekken en te kijken hoe de band tussen boeren en buurt kan worden versterkt.

Videoserie

Deze bezoeken zijn vastgelegd in de videoserie ‘Dichtbij boert beter’ (te zien op de website platformkringlooplandbouw.nl). In vier afleveringen krijg je een kijkje achter de schermen van lucratieve deals en inspirerende samenwerkingen. We zien hoe de boer minder afhankelijk wordt van bewegingen in de markt. Hoe bijzondere streekproducten weer hun weg vinden naar ons bord. Hoe producenten waarde toevoegen aan de omgeving. En hoe de korte keten kan helpen de ambities voor kringlooplandbouw te realiseren.

Livestream

De livestream is bedoeld om te praten over de toekomst van de korte keten. Geïnspireerd door de succesvolle voorbeelden die in ons land bestaan, liggen er legio kansen voor nieuwe samenwerkingen. Tijdens het event worden deze kansen verkend en besproken welke nieuwe initiatieven mogelijk zijn, zodat de korte keten en kringlooplandbouw een goed alternatief kunnen bieden voor producent, afnemer en consument.

Aanmelden

Meer informatie over deze webcast vind je op de website van Taskforce Korte Keten. Om je aan te melden volg je deze link.