Agenda

Congres: robotisering biedt kansen

Er is een tekort aan arbeiders in de agrarische en fresh warehousing sector. Zeventig procent van de aardbeientelers denkt niet voor alle vacatures seizoenarbeiders te kunnen vinden. De verwachting is dat een kleine 1.200 vacatures niet kunnen worden ingevuld. Bijna de helft van de aspergetelers verwacht dat ze een kwart van de behoefte aan handjes niet krijgt ingevuld. Van de 1.500-1.600 benodigde stekers, komen de werkgevers er dus 350-400 tekort.

Blue Engineering, Fresh Park Venlo en topsector Agri&Food slaan de handen ineen om de juiste sprekers, bedrijven en ondernemers bij elkaar te brengen om deze uitdaging aan te vliegen.

Programma

13:00 Welkom door Kees de Gooijer, Chief Inspiration Officer TKI Agri&Food, is dagvoorzitter en voorziet de middag van een interessante dialoog.

13:15
Willem Endhoven, Managing Director High Tech NL, spreekt vanuit zijn expertise in innovatief high tech en het collectieve belang van de sector voor langetermijninnovatie. Hij zet de mogelijkheden voor robotisering in de agrofood sector uiteen.

13:45
Herbert ten Have, CEO van Fizyr, zal ons meenemen in de wereld van deep learning vision software voor geautomatiseerde picking van variƫrende parcels. En vooral hoe dit kansen biedt voor robotisering in de agrofood sector.

14:15
Pauze

14:30
Jeroen Rondeel, Managing Director Blue Engineering, strijdt voor een betere wereld op basis van techniek. Hoe gaat technologische innovatie zorgen voor een goede werkomgeving en wat is in de afgelopen jaren eigenlijk al bereikt?

15:00
Bezoek aan de nieuwe, geautomatiseerde Fabriek van Scelta, onder begeleiding van John Vrolijk, Plant Manager bij Scelta Essenza op Fresh Park Venlo. Hij laat praktijkvoorbeelden zien van hoe fabrieken kunnen inspelen op de uitdaging omtrent arbeidskrachten.

16:00
Break-out sessie

17:00
Borrel

18:00
Afsluiting

Voor meer informatie en aanmelden kun je hier klikken

Aanwezige leden

Registreer of log in om aanwezige leden te bekijken.