Agenda

Voedselbank Groente & FrUITdaging

Stichting Groente & Fruit voor Voedselbanken is op zoek naar samenwerkingen in Limburg om op Fresh Park Venlo een Groente & Fruitbrigade op te zetten. Op dinsdag 9 juni wordt met die reden een bijeenkomst gehouden bij telersvereniging Zon Holding in Venlo onder de naam 'Voedselbank Groente & FrUITdaging'.

Groente & Fruitbrigade

Voedselbanken Nederland staat voor de uitdaging om de ruim 35.000 voedselpakketten die wekelijks aan klanten worden uitgereikt zo gezond en gevarieerd mogelijk samen te stellen. In het Westland is daarom een samenwerking gestart met de groente- en fruitsector. Hier zorgt de Groente & Fruitbrigade ervoor dat bepaalde partijen groenten en fruit die bedrijven niet kunnen verkopen, maar wel geschikt zijn voor menselijke consumptie, in de pakketten van de voedselbank komen. Sinds de start in juli 2018 is op deze manier ruim 800 ton voor voedselbankklanten beschikbaar gekomen. Dat is een belangrijke bijdrage aan de vermindering van voedselverspilling.

Fresh Park Venlo

Stichting Groente & Fruit voor Voedselbanken is van plan ook op Fresh Park Venlo een dergelijke activiteit op te starten en is daarvoor op zoek naar hulp. De bijeenkomst 'Voedselbank Groente & FrUITdaging' heeft als doel leveranciers, sponsoren, vrijwilligers en een locatie te vinden voor de Groente & Fruitbrigade Venlo. Telers, directieleden van telersverenigingen, handelaren en distributeurs zijn van harte welkom op deze bijeenkomst.

Programma

15.30-16:00 uur

 • Ontvangst

16:00 - 17.30 uur

 • Welkom door dagvoorzitter Mary van Hoek-Hendriks, projectleider GFB-Venlo
 • Opening door Ron de Greeff, voorzitter van Business club Fresh Park Venlo
 • Voedselbanken anno 2020 - Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland
 • Groente & Fruitbrigade Venlo: ambitie & opzet - Willem van Prooijen,
  voorzitter GFB
 • Groente & Fruit in het ‘supermarktmodel’ - Nico Julsing, Voedselverwerving Voedselbank Arnhem
 • Vragen, discussie & actie - Mary van Hoek-Hendriks, projectleider GFB-Venlo

17.30 uur

 • Netwerkborrel en bezoek aan informatiestands Voedselbanken en
  Groente & Fruitbrigade

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via mary.van.hoek@groentefruitbrigade.nl of via www.groentefruitbrigade.nl