Kiempunt Limburg groeit voortdurend met nieuwe leden. Maar wie zijn de mensen achter die namen eigenlijk? In de rubriek 'Even voorstellen' vertellen onze leden meer over wie ze zijn en wat hen drijft. Deze keer: Guido Eijgelshoven van Chefs Food 2.0.
Momenteel houd ik mij bezig met het in de markt plaatsen van Foie Royale, een ethisch verantwoorde en diervriendelijke variant op foie gras. In Frankrijk valt foie gras onder het cultureel erfgoed, maar het is helaas niet produceerbaar zonder dwangvoeding, dus extra dierenleed. Bij Foie Royale worden de levers pas na de slacht 'vervet', dus is er geen dwangvoeding nodig en kunnen de dieren tot hun laatste dag beschikken over een gezonde lever.
Lees er meer over op Chefs Food of bekijk de video:
Een goede gezondheid en gezond verstand in de wereld om verstandig om te gaan met ziektes, zowel dierlijke als menselijke.
Het Geuldallam project. Een schaapskudde die geschikt is voor begrazing en ecologisch werk in het krijtland alsmede een goede spieropbouw maakt bij afmesten. Het vlees wordt verhandeld via de korte keten naar de (regionale) horeca.
Het is wel idyllisch, maar dat moet je ook wel een beetje zijn: de film “The Biggest Little Farm” van John Chester, 2018
Roger Engelberts van Imagro