Even voorstellen

Guido Eijgelshoven van Chefs Food 2.0

437 x bekeken

Kiempunt Limburg groeit voortdurend met nieuwe leden. Maar wie zijn de mensen achter die namen eigenlijk? In de rubriek 'Even voorstellen' vertellen onze leden meer over wie ze zijn en wat hen drijft. Deze keer: Guido Eijgelshoven van Chefs Food 2.0.

Guido Eijgelshoven

Culinair Connaisseur bij Chefs Food 2.0

Wat doe je in het dagelijks leven?

Momenteel houd ik mij bezig met het in de markt plaatsen van Foie Royale, een ethisch verantwoorde en diervriendelijke variant op foie gras. In Frankrijk valt foie gras onder het cultureel erfgoed, maar het is helaas niet produceerbaar zonder dwangvoeding, dus extra dierenleed. Bij Foie Royale worden de levers pas na de slacht 'vervet', dus is er geen dwangvoeding nodig en kunnen de dieren tot hun laatste dag beschikken over een gezonde lever.

Lees er meer over op Chefs Food of bekijk de video:

Wat zou je nog willen voor de toekomst?

Een goede gezondheid en gezond verstand in de wereld om verstandig om te gaan met ziektes, zowel dierlijke als menselijke.

Op welke prestatie ben je vooral trots?

Het Geuldallam project. Een schaapskudde die geschikt is voor begrazing en ecologisch werk in het krijtland alsmede een goede spieropbouw maakt bij afmesten. Het vlees wordt verhandeld via de korte keten naar de (regionale) horeca.

Wat is jouw tip aan andere agrofood professionals om ter inspiratie te lezen/kijken/bezoeken/ontmoeten?

Het is wel idyllisch, maar dat moet je ook wel een beetje zijn: de film “The Biggest Little Farm” van John Chester, 2018

Naar welk lid van Kiempunt ben jij nieuwsgierig en wil je dezelfde vragen voorleggen?

Roger Engelberts van Imagro

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Tags

  • food trends
  • dierenwelzijn