Future Farming

Digitalisering, Precisie Landbouw en Big Data groep

Meer weten over precisie-landbouw, robotisering, sensoring en IoT? Meld je dan aan bij deze groep. Via het Interreg Europe project 'Regions4Food' delen innoverende professionals in agrofood van zeven regio's uit Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, Hongarije, Bulgarije en Nederland (Limburg), kennis en ervaringen. Ondernemers uit deze regio’s kunnen, gefinancierd door dit project, bij elkaar in de ICT-keuken kijken.

Doel is om de relatie tussen Digitalisering en de Agro- en Voedsel-waardeketen aan te jagen, zodat Limburg zich verder kan ontwikkelen en bij de kopgroep van Europese Innoverende Agro-regio’s blijft behoren. Meer info: https://www.interregeurope.eu/regions4food/

Bestanden

Oproepen

Ben je op zoek naar bepaalde kennis, een bedrijf om mee samen te werken of heb je een andere vraag voor leden van deze groep? Plaats dan hier je oproep. Alleen leden van de groep kunnen reageren.

Ook mooie ontwikkelingen delen? Dit kan altijd hier op Kiempunt. En een volgende keer ook aanwezig zijn bij kennisdeling? Contact me even.

John van Helden om 13:53 op 14 oktober 2019

Last week Hungarian and Spanish colleagues visited us in Limburg. Sharing knowledge. #interregeurope #regions4food #study-visits #pitches #goodpractices #digitization #agrifood #frontrunners with https://treemania.com/ | https://www.wolkytolky.com/en/ | https://www.yookr.org/ | https://www.connectingagriandfood.nl/en/ | https://www.britesolar.com/ | http://www.eagledrone.nl/ | https://fontys.nl/greentechlab/ | https://agrisyst.com/en/ | https://www.join-data.nl/?lang=en

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Samenwerking WUR en TU --> ook voor Limburg interessant !!!

Marianne Geurts om 09:39 op 30 september 2019

Samenwerking WUR en TU Eindhoven, grenzeloos

Onderzoekers en bestuurders van WUR en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteerden vorige week hun plannen om samen met HAS Hogeschool en landbouworganisatie ZLTO de voedselproductie in de provincie Noord-Brabant te verduurzamen. Binnen het zogeheten AgriFood Innovation Initiative, dat op 13 mei officieel werd afgetrapt op de campus in Eindhoven, gaan onderzoekers samen bedenken hoe ze plantaardige resten beter kunnen benutten, het welzijn van varkens kunnen verbeteren en precisielandbouw verder kunnen ontwikkelen (zie kader). ‘Met name de verbinding tussen WUR en TU Eindhoven op de as agrofood-hightech is voor Noord-Brabant een essentiële nieuwe verbinding’, schrijft de provincie over het initiatief.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Ken jij een 'techniekbedrijf' dat eigen 'boerenbedrijf' heeft opgezet?

Marianne Geurts om 20:41 op 3 september 2019
In één reactie in de survey, gehouden in Limburg in kader digitalisering Agrifood, wordt het volgende genoemd: "Veel agrarische ondernemers hebben jaren hun bedrijf, zoniet van generatie op generatie. Het is nog altijd 'mensen' werk geweest en dat is de bedrijvigheid die men kent en ook lief heeft. Indien het digitaliseren en daarmee automatiseren gerealiseerd wordt, zal dit niet meer het 'geliefde' bedrijf zijn wat binnen de familiesfeer leeft. Hierdoor zal digitalisering dus moeilijk haar intrede doen. Ook schrijft hij: "Er zijn zelfs voorbeelden waar techniek-bedrijven hun eigen 'boerenbedrijf' hebben opgezet en zo de techniek binnen de sector zijn intrede kan doen." Wie kent hier voorbeelden van? Ik ben benieuwd.
Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Hoe omgaan met angst voor digitalisering, robotisering, IoT?

Marianne Geurts om 10:59 op 23 augustus 2019
Voorlopers in Limburg deelden in een enquête de moeilijkheid van het omgaan met angst in de agrifoodsector? Moeten we hier met elkaar over in dialoog gaan? Moeten we nog meer onze persoonlijke verhalen delen? Ik vind dit zelf ook wel een lastige. Vanuit Yookr komen we dit natuurlijk ook tegen. Wat we nu doen is het vertrouwen uitstralen dat het allemaal OK is. En onze visie delen dat transparantie inderdaad ook nadelen kan hebben, maar vooral ook heel veel voordelen. Wat is jullie ervaring hiermee?
Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Inspiratie: landbouwrobots item in NOS-journaal

Annet Koerhuis om 16:36 op 16 augustus 2019
Een interessante link naar een item van de NOS over robots in de landbouw (d.d. 7 aug) https://nos.nl/artikel/2296669-vraag-naar-meer-robots-in-de-landbouw-die-kunnen-wel-24-uur-per-dag-door.html
Reageren
Marianne Geurts om 17:56 op 16 augustus 2019
Interessant ! En ja, inderdaad. Ook al kost het mogelijk zo'n ton. Het scheelt je een hoop stress en personeelskosten. Arvalis en Fontys hebben een paar jaar geleden de Farmbot aangeschaft. Een kleine robot uit de VS die onkruid plukt. Weet iemand hoe het daar nu mee is?
Log in of maak een account aan om te reageren

Uitdagingen digitalisering; dezelfde taal spreken

Marianne Geurts om 15:57 op 16 augustus 2019
In het kader van uitdagingen op digitaliseringsgebied in de agrofoodsector. Herkennen jullie dit? Dat een gesprek tussen een ICT-professional/techneut met iemand uit de agrifood niet altijd eenvoudig is? Zij spreken niet altijd “dezelfde taal". Hoe ervaren jullie dat? En hoe gaan jullie daar mee om? Nemen jullie bijv. een collega mee naar een gesprek om de kloof te overbruggen?
Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren
Log in of maak een account aan om een oproep te plaatsen

Leden

Peter Bouma
HAS Hogeschool
Marien de Bakker
HAS/GrowCampus
Ad Crommentuijn
Freshmove BV
Ann Buit
Business Innovation Team
Karin Thomas
Crossroads Limburg
Boy Jacobs
Sitesta's BV
Bram Litjens
Litjens Venkel
John van Helden
Yookr BV
John de Groot
Food Tech Brainport
Yannick Smedts
FleurenTech
Annemiek Canjels
Provincie Limburg
Mireille Schreurs
Business Innovatie Team Limburg - Rabobank
bert van "t Klooster
van Hamersveld & van den Hengel BV
Marianne Geurts
Yookr BV

Nieuwste leden

Peter Bouma
HAS Hogeschool
Marien de Bakker
HAS/GrowCampus
Bekijk alle leden >

Laatste oproep

Ook mooie ontwikkelingen delen? Dit kan altijd hier op Kiempunt. En een volgende keer ook aanwezig zijn bij kennisdeling? Contact me even.

John van Helden op 14 oktober 2019
Last week Hungarian and Spanish colleagues visited us in Limburg. Sharing knowledge. #interregeurope...
Bekijk alle oproepen >