Korte ketens

Kiempunt Korte Ketens

Korte ketens en ultra korte ketens (stadslandbouw) helpen om meervoudige doelen te bereiken, zoals: een hoger inkomen voor de boer, betere toegang tot gezond voedsel voor de consument, een aantrekkelijker buitengebied, meer werkgelegenheid op het platteland of in de stad en minder emissies door transport. Produceren voor een bepaalde doelgroep in de regio vraagt om veranderingen in de bedrijfsvoering. In deze community delen we kennis om succesvol te ondernemen in de korte keten.

Vragen

Ben je op zoek naar bepaalde kennis, een bedrijf om mee samen te werken of heb je een andere vraag voor leden van deze groep? Plaats dan hier je oproep. Alleen leden van de groep kunnen reageren.

Log in of maak een account aan om een oproep te plaatsen

Korte ketens in Limburg

Niek Theunissen op maandag 15 februari 2021 om 11:40

Mooi item over korte ketens en aandeel Limburg en deelsectoren binnen 'markt' van korte ketens: https://kiempunt-limburg.nl/ni...

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Oproep voor consumentenenquête boerderijverkoop

Stan Breukers op dinsdag 1 december 2020 om 16:28

Het consumentengedrag speelt een grote rol bij de prestaties van de boerderijverkoop. Graag zou ik jullie hier willen vragen om de onderstaande enquête in te vullen en te delen met jullie netwerk. Door deze enquête in te vullen en te verspreiden help jij boeren & tuinders een beter inzicht te krijgen in de consument.

De enquête: https://forms.gle/pa6gn4qCRmqy...

Meer info over mijn onderzoek is te vinden op de LLTB-pagina (https://www.lltb.nl/onderzoek-...).


Alvast bedankt voor jullie moeite!
Stan Breukers

Reageren
Niek Theunissen op dinsdag 1 december 2020 om 17:47

Ingevuld!

Log in of maak een account aan om te reageren

Limburgse Streekproducten Almanak

Sjaak Berden op dinsdag 3 november 2020 om 09:16

Geachte streekproducent/streekleverancier,

Wij zijn 5 studenten van de minor Projectmanagement aan de Hogeschool Utrecht die een opdracht voor het “Programma LOF, Korte Ketens in de zorg” uitvoeren.

Hierbij richten wij ons in het bijzonder op de beschikbaarheid van streekproducten in Limburg voor potentiële klanten en afnemers in diverse sectoren (o.a. zorg, onderwijs, sport, retail).

Het doel van het innovatieve programma LOF is gezond en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in het onderwijs, de sport en de horeca. Daarbij is het streven dat iedere speler in de keten een eerlijke prijs betaald krijgt en ontstaan er kansen om duurzame investeringen te belonen.

Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland, staat bekend om haar (h)eerlijke eten en drinken. De streekproducten die hiervoor gebruikt kunnen worden willen wij hiervoor lokaal onder de aandacht brengen. De informatie over deze streekproducten willen wij daarom toegankelijk maken met behulp van een Almanak.

Graag completeren wij deze Limburgse Almanak met uw bedrijf. Maar dan zijn we wel aangewezen op uw hulp.

Om een Almanak van alle streekproducenten in Limburg te realiseren, hebben wij informatie nodig over uw bedrijf en uw streekproducten.
Wij stellen het bijzonder op prijs als u wilt deelnemen aan ons project.
Wij vragen u om onze vragenlijst, welke via onderstaande snelkoppeling beschikbaar is, in te vullen. Het invullen kost ongeveer 10 tot 12 minuten van uw tijd.

https://forms.gle/ALsU8VRXQ4Lj...

Wij verzoeken u deze vragenlijst voor 16 november in te vullen. Bij deelname aan de Almanak ontvangen wij graag alle gewenste informatie retour via de mail.

Als u vragen heeft kunt u via mail contact opnemen met Bert Vliex via: bert@f-fort.nl of met Danny Broere via: danny.broere@student.hu.nl.

U bij voorbaat dankend voor uw hulp, verblijven wij met vriendelijke groet,
Maarten de Leeuw, Danny Broere, Maureen van Oorschot, Stefan Zeemeijer en Rosalin Boer

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

4 september 2020 | Korte-Keten initiatief Blei bij Open Brains

Laure van de Griend op dinsdag 1 september 2020 om 15:02

Iedere vrijdag ochtend om 8:30 wordt Open Brains georganiseerd. Normaliter op de Brightlands Campus in Venlo, maar vanwege het coronavirus vinden de brainstormsessies digitaal plaats. Tijdens deze sessies staat er één ondernemer centraal die zijn idee/innovatie of probleem toelicht. Het publiek/netwerk stelt vragen en geeft advies. Op 4 september a.s. pakt Peter Janssen van Blei het podium!

Blei is het Korte Keten concept van Janssen Ei uit Ysselsteyn. 'Legkippen zijn al meer dan 50 jaar onderdeel van ons dagelijks leven. Onze Persoonlijke aanpak en het Rechstreeks leveren van onze zelf gesorteerde en verpakte (Bl)eitjes maakt ons een betrouwbare leverancier. Onze kippen worden gehouden volgens het Duurzame PlanetProof keurmerk. Er zitten minder kippen in de stal en de eieren zijn rijk aan Omega 3. Extra gezond dus!'

Peter zegt: 'We hebben dus een goed product, maar nu de volgende uitdaging. Zorgen dat er afnemers komen. Hiervoor hebben wij het Open Brains publiek nodig. Wat is het probleem die we met Blei oplossen? Oftewel wat zijn de redenen om met ons samen te werken.'

Loop jij tegen hetzelfde probleem aan bij het realiseren van jouw korte-keten concept? Of heb jij juist een idee hoe Blei dit kan aanpakken? Brain aankomende vrijdag mee tijdens onze online Open Brains sessie!

Inloggen kan via deze link: https://zoom.us/j/9211227993

Hopelijk tot vrijdag!

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Wie doen nog meer wat de Bisschopsmolen doet?

Annet Koerhuis op woensdag 8 juli 2020 om 08:38

Zie ook het artikel over de Bisschopsmolen: https://taskforcekorteketen.nl/kijkje-in-de-korte-keten-de-bisschopsmolen/

Wie in Limburg hebben een vergelijkbare aanpak als het gaat om korte ketens? Daar zouden we graag meer aandacht aan willen besteden op Kiempunt.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Help mee het Corona-virus te bestrijden en schenk mondkapjes/overalls

Annet Koerhuis op woensdag 18 maart 2020 om 13:54

Limburgse ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners hebben een nijpend tekort aan mondkapjes (FFP1 of FFP2) en witte wegwerpoveralls. Met name veel veehouders hebben deze artikelen in huis in verband met hun werkzaamheden. Heeft u mondkapjes of overalls die u kunt missen? Ga dan naar deze pagina en vul het formulier in, dan neemt LLTB contact op om ze persoonlijk bij u op te halen.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Belangrijkste eerste bevindingen vanuit de Taskforce Korte Keten

Leandra Schmitz op woensdag 4 maart 2020 om 09:54

De Taskforce Korte Keten ondersteunt en versterkt de regionale dynamiek van korte voedselketens en wil dit verbeteren door het faciliteren van samenwerking en kennisdeling op landelijk niveau. De eerste resultaten van de programmalijnen logistiek, data en multi-channel worden nu gedeeld op de website!

De TKK wordt ondersteund door de Transitie Coalitie Voedsel, LTO (LTO-Noord, ZLTO en LLTB), Rijksdienst voor Ondernemen (RVO, vanuit programma DuurzaamDoor) en het Ministerie van LNV.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Extra steun voor vitale Limburgse fruitteelt

Sjaak Berden op vrijdag 3 januari 2020 om 15:52

Extra steun voor vitale Limburgse fruitteelt

De fruitteelt en Limburg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. NFO, LLTB, Fruitveiling Zuid-Limburg en de Provincie Limburg hebben daarom besloten samen te werken voor een toekomstbestendige sector. Begin dit jaar hebben deze vier partijen een intentieverklaring ‘Vitale Fruittelers in Limburg’ gesloten. Nu wordt gestart met de eerste fase waarin fruittelers uit de gehele provincie Limburg de mogelijkheid wordt geboden een onafhankelijk én gratis (bedrijfs)coachtraject te volgen.

Goede voornemens voor meer dan één jaar

Een ondernemer moet verder vooruitkijken dan één jaar. Daarbij dienen zich belangrijke vragen aan: Hoe houd ik mijn bedrijf vitaal? Kan ik inspelen op veranderende omstandigheden? Hoe kan ik meerwaarde creëren? En iets meer op de achtergrond misschien: Welke plek zie ik voor mezelf de komende jaren? Welke invloed heeft het bedrijf op ons gezinsleven? Doorgaan of stoppen? Hoe?

Het is echter niet altijd gemakkelijk om die vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld wanneer het aan tijd ontbreekt of omdat de situatie complex is. “Een onafhankelijk coach, die zonder eigen belang met de fruitteler om tafel gaat zitten, kan nét dat extra steuntje in de rug geven.”, aldus de organisaties die het initiatief hebben genomen. “Doel van een coachingstraject is dat je een luisterend oor krijgt en vanuit je eigen kracht je toekomstvisie kunt bepalen. Samen met de coach zet je zaken op een rijtje en maakt je een stappenplan.”

De coaches die aan het project worden verbonden, worden begeleid door Stichting Keukentafel. Deze stichting richt zich op onafhankelijke coaching aan agrarische bedrijven, ondernemers of gezinnen -zowel op bedrijfsmatig als op persoonlijk vlak-. De coaches werken op vertrouwelijke basis en hebben geen belang bij de keuzes van de fruittelers.

Interesse?

Fruittelers die interesse hebben in het project kunnen zich vóór 17 januari melden bij Leandra Schmitz via LSchmitz@arvalis.nl. Op korte termijn wordt dan telefonisch contact op genomen voor een nadere toelichting en/of plannen van een kennismakingsgesprek. Op basis daarvan worden afspraken gemaakt over mogelijk vervolg.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

100% eerlijk en 100% transparant: 'C'est qui le patron?'

Leon Weijs op woensdag 4 december 2019 om 10:26

Met een dedicated groep ondernemers, de steun van organisaties in de regio die aan innovatie-stimulering doen, toepassing van slimme technieken én een 100% eerlijk en transparant geluid, zou in Noord-Limburg een start gemaakt kunnen worden die afgeleid wordt van wat in Frankrijk gebeurd. Check https://www.theguardian.com/wo... Ik zou er wel eens over 'door willen bomen' met een aantal mensen. Wie 'boomt' mee? Mailtje naar l.weijs@fontys.nl en ik zorg voor de koffie, de plek en het tijdstip.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Provincie Limburg zet zich in voor programma LOF

Sjaak Berden op woensdag 6 november 2019 om 11:55 Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Limburgse zorginstellingen en agrosector slaan handen ineen; agrofood ondernemers en zorginstellingn gezocht. Meld je nu aan!

Sjaak Berden op woensdag 23 oktober 2019 om 10:42 Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Aanmeldingen Pilot Duurzame Voeding_Bootcamps

Bert Vliex op dinsdag 20 augustus 2019 om 12:32

Pilot Duurzame Voeding start met Bootcamps, voor meer informatie/aanmedlingen, zie

https://nevi.nl/nieuws/pilot-g...

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Duurzaam lokaal voedsel inkopen? Doe je mee?

Sanne Minten op maandag 19 augustus 2019 om 10:23
Ben jij een bedrijf of publieke instelling en wil je meer leren over duurzaam lokaal voedsel inkopen dan kun je deelnemen aan het programma LOF. Bij interesse plaats een bericht hieronder of neem contact op met Sanne Minten.
Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Inspiratie: Beleef het en eet het

Annet Koerhuis op vrijdag 16 augustus 2019 om 13:27
Ter inspiratie een link naar het intiatief Beleef het en eet het: http://beleefheteneethet.nl
Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Absoluut een aanrader

Sanne Minten op woensdag 19 juni 2019 om 17:52

Absoluut een aanrader om deze nieuwsbrief van Netwerk platteland te lezen:

https://bit.ly/31IXtiG

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Bestanden

Titel
Geupload door
Datum
Sanne Minten
14-08-2019
Sanne Minten
01-07-2019

Leden

Rick Lanckohr
Lanckohragri
Jean Nicolaes
Melkveebedrijf Nicolaes
Hans Corsten
Keyport / Crossroads Limburg
Anke Custers
Provincie Limburg
jeroen verhaegh
verhagro
Anouschka Smeets
Maastricht University
Mechie Beurskens
Gemeente venray
jean thoma
biologisch restaurant aan sjuuteeanjd
Henk Hoogakker
Stichting Slow Food Euregio Maas-Rijn
Merijn Luijkx
Rabobank
Franc Goertz
Goertz Asperges
Frans Deenen
Gemeente Venray
Jean-Paul Tacken
Taco agro bv
Nur America
Newness
Guus van Bree
BASF Vegetable Seeds
Anke Houben
Houbensteyn Groep
Sabrina Bos
De Sjroete Farm
Martine van der Meijden
MEIJ. - Conceptontwikkeling en advies
Rene Rademaker
Rademaker Agro
Marianne Geurts
Yookr BV
Veerle Smitsmans
Young Food Professional - afgestudeerd Hotel Management School Maastricht
Thijn Verhagen
Sun-Power
Anne Buit
Anneders Ondernemen
Ruud van Dijck
BoerRuud
Niek Bertjens
C.J.M Bertjens
Lydia Sijbers
Bluehub
Koen Nouws Keij
Diverzio
Sanne Minten
Bluehub
Jacques Vroemen
Rabobank Food en Agri Limburg
Myriam Senden
haKOEna
Roy Simons
Provincie Limburg
Peter Bouma
HAS Hogeschool
Elle Snijders
Aspergeboerderij Oppe Haes
Mireille Schreurs
Business Innovatie Team Limburg - Rabobank
Jens Vullings
Op de Roland VOF
Ad Crommentuijn
Freshmove BV
Peter Janssen
Janssen Ei
Fons Kersten
Hoeve Rosa
Fred Stassen
Stassen Kaas
Ron Mulders
Pommeron
Ann Buit
Business Innovation Team
Jimmy Nuchelmans
Blanche Dael
Bart Pastoor
Barticipatiedotcom
Dion Vanhommerig
F-Fort B.V.
Bert Vliex
F-Fort bv
Judith Bouwmans
F-Fort B.V.
Pim Deuling
Bluehub
Annet Koerhuis
Kiempunt Limburg
Leon Weijs
Fontys Hogescholen Venlo
Sanne Minten
Provincie Limburg

Direct naar

Vragen Bestanden Leden

Nieuwste leden

Rick LanckohrLanckohragri
Jean NicolaesMelkveebedrijf Nicolaes
Hans CorstenKeyport / Crossroads Limburg
Bekijk alle leden >