Korte ketens

LOF groep

Het doel van het innovatieve programma LOF is gezond en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in het onderwijs, de sport en de horeca. Daarbij krijgt iedere speler in de keten een eerlijke prijs betaald en worden duurzame investeringen beloond.

Vragen

Ben je op zoek naar bepaalde kennis, een bedrijf om mee samen te werken of heb je een andere vraag voor leden van deze groep? Plaats dan hier je oproep. Alleen leden van de groep kunnen reageren.

Log in of maak een account aan om een oproep te plaatsen

Formele afsluiting programma LOF | 23 juni 2021

Judith Bouwmans op woensdag 26 mei 2021 om 12:07

Op woensdag 23 juni aanstaande gaan wij ons bijzondere programma LOF formeel afronden. Omdat we op dit moment niet weten met welke COVID-19 maatregelen we dan rekening moeten houden, hebben we besloten dit als hybride slotmanifest te organiseren.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur bieden wij een gratis interactieve livestream aan vanuit de Gulpener Brouwerij. Dan delen we de eindresultaten van het programma, dat zowel bootcamps als masterclasses omvatte, graag met alle betrokkenen en geïnteresseerden. Tevens zal dan de presentatie plaatsvinden van de “Streekproductengids Limburg” .

Nadere informatie over het programma van deze bijeenkomst volgt. Deze uitnodiging is bedoeld om je alvast te vragen deze middag te blokken in je agenda en je nu vast in te schrijven via deze link:

https://nevi.webinargeek.com/slotmanifest-lof

Tevens doen we het verzoek om ook bestuurders binnen je organisatie en andere geïnteresseerden alvast op deze slotmanifestatie en de inschrijflink te attenderen. Hoe meer mensen er straks meedelen in de gezamenlijke trots, hoe groter de impact die we in het vervolgtraject met elkaar kunnen realiseren.

Meld je nu alvast aan, je hoort snel weer van ons.

Graag tot ziens op 23 juni!

Het samenwerkingsverband programma LOF,

Het programma Gezonde Korte Ketens Limburg is onderdeel van het LOF programma en wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband F-Fort, Nevi en Diverzio. Het programma LOF wordt mogelijk gemaakt dankzij steun van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, de provincie Limburg en de lokale Rabobanken in Limburg.

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Vragenlijst biomassa voor chemische industrie.

Anouschka Smeets op dinsdag 25 mei 2021 om 10:24

De volgende enquête is opgedragen door BISCI/Chemelot en peilt naar de reactie van het limburgse publiek op de mogelijkheid om in de chemische industrie over te schakelen van fossiele brandstoffen naar de productie van plastic op plantaardige (zoals gewassen) basis. De enquête duurt ongeveer 7 minuten en bestaat uit 18 vragen. We kijken uit naar jullie resultaten! Dank u!
https://maastrichtuniversity.e...

Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Limburgse Streekproducten Almanak

Sjaak Berden op dinsdag 3 november 2020 om 09:15

Geachte streekproducent/streekleverancier,

Wij zijn 5 studenten van de minor Projectmanagement aan de Hogeschool Utrecht die een opdracht voor het “Programma LOF, Korte Ketens in de zorg” uitvoeren.

Hierbij richten wij ons in het bijzonder op de beschikbaarheid van streekproducten in Limburg voor potentiële klanten en afnemers in diverse sectoren (o.a. zorg, onderwijs, sport, retail).

Het doel van het innovatieve programma LOF is gezond en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in het onderwijs, de sport en de horeca. Daarbij is het streven dat iedere speler in de keten een eerlijke prijs betaald krijgt en ontstaan er kansen om duurzame investeringen te belonen.

Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland, staat bekend om haar (h)eerlijke eten en drinken. De streekproducten die hiervoor gebruikt kunnen worden willen wij hiervoor lokaal onder de aandacht brengen. De informatie over deze streekproducten willen wij daarom toegankelijk maken met behulp van een Almanak.

Graag completeren wij deze Limburgse Almanak met uw bedrijf. Maar dan zijn we wel aangewezen op uw hulp.

Om een Almanak van alle streekproducenten in Limburg te realiseren, hebben wij informatie nodig over uw bedrijf en uw streekproducten.
Wij stellen het bijzonder op prijs als u wilt deelnemen aan ons project.
Wij vragen u om onze vragenlijst, welke via onderstaande snelkoppeling beschikbaar is, in te vullen. Het invullen kost ongeveer 10 tot 12 minuten van uw tijd.

https://forms.gle/ALsU8VRXQ4Lj...

Wij verzoeken u deze vragenlijst voor 16 november in te vullen. Bij deelname aan de Almanak ontvangen wij graag alle gewenste informatie retour via de mail.

Als u vragen heeft kunt u via mail contact opnemen met Bert Vliex via: bert@f-fort.nl of met Danny Broere via: danny.broere@student.hu.nl.

U bij voorbaat dankend voor uw hulp, verblijven wij met vriendelijke groet,
Maarten de Leeuw, Danny Broere, Maureen van Oorschot, Stefan Zeemeijer en Rosalin Boer

Reageren
Bert Vliex op dinsdag 3 november 2020 om 10:17
Weten wat we in Limburg aan (h)eerlijke producten hebben is een absolute must om invulling te geven aan een lokale korte keten. Doe mee, vertel je verhaal, deel je kennis en vul de vragenlijst in. Zet Limburg op de kaart met jullie aanbod voor de Limburger.
Mvg, Bert Vliex programmamanager programma LOF.
Log in of maak een account aan om te reageren

Missen we jou kennis / expertise nog in de Bootcamps van het programma LOF? Laat ons weten hoe we dat kunnen organiseren?

Bert Vliex op zaterdag 25 juli 2020 om 16:33

Kijk voor een indruk op https://nevi.nl/nieuws/vierde-...

De volgende Bootcamps zijn op 29 september 2020, 3 november 2020 en 8 december 2020.

De nieuwe data voor de vervallen Bootcamps ten gevolge van Corona worden z.s.m. bekend gemaakt.


Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Korte en duurzame foodketens, welke bijdrage kun jij leveren?

Bert Vliex op zaterdag 25 juli 2020 om 16:19
We kennen in Limburg de meeste initiatieven als we kijken naar de korte ketens. Toch staan we als provincie Limburg slechts op plek 5 in Nederland https://www.foodagribusiness.nl/het-succes-en-de-uitdagingen-van-korte-ketens/
Hoe kunnen we samen de korte keten succesvoller maken in Limburg?

6 lessen van succesvolle korte ketens

  1. Logistieke kosten: door samenwerking met professionele vervoerders in de regio kunnen de kosten worden verminderd. Bedenk: lange ketens zijn qua logistiek erg efficiënt.
  2. Communicatie: de consument wil best meer betalen voor een product uit de regio, maar wil ook graag weten waarom.
  3. Volume: door de afzet te vergroten, komt geld vrij voor aanstelling van (parttime) beroepskrachten. Succesvolle korte ketens hebben vaak meerdere grote afnemers, bijvoorbeeld supermarkten of een ziekenhuis.
  4. Leveringszekerheid: het is essentieel dat de afnemer krijgt wat hij bestelt en ook op het afgesproken tijdstip. Spreiding van het aanbod aan verse producten over het seizoen is van belang.
  5. Meer afzetkanalen: ondernemers in de korte keten hebben meestal meer afzetkanalen; kwestie van risicospreiding.
  6. Subsidie: ketens die na drie jaar nog afhankelijk zijn van subsidie, zijn waarschijnlijk niet levensvatbaar.
Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Provincie Limburg zet zich in voor programma LOF

Sjaak Berden op woensdag 6 november 2019 om 11:57 Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Limburgse zorginstellingen en agrosector slaan handen ineen; agrofood ondernemers en zorginstellingn gezocht. Meld je nu aan!

Sjaak Berden op woensdag 23 oktober 2019 om 10:38 Reageren
Log in of maak een account aan om te reageren

Bestanden

Titel
Geupload door
Datum
Judith Bouwmans
26-05-2020
Bert Vliex
25-03-2020
Annet Koerhuis
25-03-2020
Annet Koerhuis
25-03-2020
Annet Koerhuis
25-03-2020
Bert Vliex
18-11-2019
Bert Vliex
18-10-2019
Bert Vliex
18-10-2019

Leden

Roy van der Broek
Gemeente Beekdaelen
Anke Custers
Provincie Limburg
Anouschka Smeets
Maastricht University
Mechie Beurskens
Gemeente venray
jean thoma
biologisch restaurant aan sjuuteeanjd
Marcel Janssen
De Gerdeneer
Merijn Luijkx
Rabobank
Veerle Smitsmans
Young Food Professional - afgestudeerd Hotel Management School Maastricht
Franc Goertz
Goertz Asperges
Jean-Paul Tacken
Taco agro bv
Sabrina Bos
De Sjroete Farm
Thijn Verhagen
Sun-Power
Ruud van Dijck
BoerRuud
Jesse Kuijpers
Tuck Tuck Maastricht B.V.
Jacques Vroemen
Rabobank Food en Agri Limburg
Myriam Senden
haKOEna
Rian Schmitz
Rabobank
Joppe Meijers
PixelPro’s
Robbert Odijk
Diverzio
Judith Bouwmans
F-Fort B.V.
Annet Koerhuis
Kiempunt Limburg
Dion Vanhommerig
F-Fort B.V.
Bert Vliex
F-Fort bv

Direct naar

Vragen Bestanden Leden

Nieuwste leden

Roy van der BroekGemeente Beekdaelen
Anke CustersProvincie Limburg
Anouschka SmeetsMaastricht University
Bekijk alle leden >