Ruud van Dijck

BoerRuud

Waar mijn vader in 1984, als een van de eerste boeren, begon met het voeren van vloeibare reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie. Ver voor de tijd van keurmerken en footprints maar gewoon gezond boerenverstand om zuinig om te gaan met grondstoffen. Zijn wij, ik samen met mijn broer Peter, elke dag bezig met het realiseren van een varkensbedrijf wat onze regio versterkt. Een vol houdbare veehouderij; We hebben ons gefocust op lokale reststromen want, hoe kan ik nu beter uitleggen aan consumenten wat de rol van dieren is in onze samenleving? Dan door deze reststromen te betrekken bij de bij iedereen bekende leveranciers in de regio. Daarnaast hebben we ons juist ook verdiept in de "andere" kant van de veehouderij. Deze "bedreigingen" omzetten in kansen en zo heeft ons BoerRuud verhaal verschillende toegevoegde waarden voor de bewuste consument; -Al meer dan 5 jaar brengen we vitale varkens groot met een evenwichtig samengestelde mix van regionale reststromen (.70%) -varkens met lange krulstaarten in project van de POV waarin 14 varkenshouders in Nederland aan deelnemen. -geen aandeel in overmatig landgebruik, oerwoud kap en gezondheidsproblemen elders in de wereld tgv de sojateelt. -kiezen voor lokale en gezonde producten en maken geen keuzes obv prijs. -we speuren doorlopend naar nieuwe reststromen die een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van onze varkens. Aan schouderklopjes ontbrak het me de laatste jaren niet, nu wil ik de volgende stap zetten en afzet zoeken voor ons lokaal en verantwoord vlees. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? bel me gerust, 06 1319 2431

Geinteresseerd in de thema's:

  • Future Farming
  • Circulair
  • Korte ketens
  • Consument en product
  • Veilige, gezonde voeding
  • Klimaat en energie