Nieuws

3 Limburgse voedselveranderaars in Food100

Coenraad Reinders, varkensboer bij Landgoed Heerdeberg, Thijs Rompelberg, mede-eigenaar bij Groenhof Agro en bestuurslid van LLTB en Frank van Eerd, initiatiefnemer van de Bisschopsmolen hebben een vermelding gekregen in de Food100, de lijst waarin de 100 belangrijkste veranderaars van voeding nu en in de toekomst staan vermeld.

In oktober 2018 heeft de onafhankelijke vakjury uit ruim 600 aanmeldingen de lijst bekendgemaakt. Uit alle kandidaten selecteerde de jury 50 changemakers van de toekomst, jonger dan 30 jaar, én 50 gamechangers van nu, ouder dan 30 jaar.

Coenraad Reinders: "Ik voel me vereerd benoemd te zijn tot Changemaker. Ik ben ambitieus en eigenwijs, maar realiseer me ook dat ik nog veel moet leren. Het is fantastisch dat ik op deze jonge leeftijd de kans krijg me te begeven tussen autoriteiten die écht al het verschil hebben weten te maken. Dat ik van hen kan leren en zo mogelijk nog meer mensen kan inspireren om bewuster met eten en voedsel om te gaan."

Thijs Rompelberg: "Uiteraard vind ik de waardering voor mijn inzet als jonge boer en bestuurder leuk door vermeld te worden in de Food100. Ik wil graag bijdragen aan
beleid dat boeren toekomst biedt en stimuleert om tot een duurzamere voedselproductie te komen en nieuwe verbindingen leggen tussen de verschillende schakels van boer tot bord. Ook wil ik pleiten voor meer waardering in de maatschappij voor het werk dat boeren doen."

Frank van Eerd: "Trots, voor de tweede keer verkozen tot een gamechanger en voedselverbeteraar van Nederland!"


Food100 is een netwerk van voedselveranderaars. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven.
De complete lijst vind je hier.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.