Nieuws

Ambitieuze aardbeientelers en -kwekers werken samen onder de vlag Fragaria Innova

203 x bekeken

In Nederland worden veel aardbeien geproduceerd. Tevens groeit het aantal aardbeientelers in kassen snel. Om de positie te versterken, werken een aantal ambitieuze aardbeientelers en -kwekers samen onder de vlag Fragaria Innova. Op deze manier gaan ze gezamenlijk de uitdagingen aan op het gebied van arbeid, plantgezondheid, biodiversiteit, smart farming en meer. De komende jaren richt Fragaria Innova op innovaties binnen de thema’s ‘telen onder licht’ en ‘plantgezondheid’.

De doelstelling van Fragaria Innova luidt als volgt:
“Door middel van samenwerking tussen toekomstgerichte aardbeientelers, met ondersteuning van externe technische partners en desgewenst met behulp van Europese, nationale en regionale subsidies innovatie bewerkstellingen in de aardbeienteelt, meer specifiek door het bevorderen van product- en procesinnovatie binnen de innovatiethema’s 1) telen onder licht en 2) plantgezondheid, om zodoende een toekomstbestendig en economisch duurzaam businessmodel voor deelnemende telers te realiseren.”

Samenwerking met technische partners

Tevens heeft Fragaria Innova een aantal technische partners in de arm genomen. Samen zullen zij nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Deze samenwerking biedt de beste kansen om de innovatie daadwerkelijk te lanceren.


Bron: Innoveins

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.