Nieuws

Appeltjes voor de dorst

214 x bekeken

Meer dan 3.000 Limburgse kinderen, verdeeld over zo'n 100 bassisscholen, gaan aan het werk in de natuur tijdens de IKL buitenwerkdagen. En daar worden ze natuurlijk dorstig van! De LLTB deelt daarom, namens de Limburgse fruittelers, gratis appels uit om de dag mee af te sluiten.

Korte keten

De LLTB hoopt met deze actie meer aandacht te krijgen voor de korte keten. Susanne Görtz is LLTB-bestuurslid en zelf ook fruitteler. Ze legt uit: "We hebben de afgelopen tijd gezien hoe begaan kinderen zijn met het klimaat. We benutten deze kans dan ook om ze uit te leggen dat het beter is zoveel mogelijk groenten, vlees, zuivel en fruit uit de eigen omgeving te nuttigen. Daar kunnen ze dan mooi op letten als ze met papa en mama boodschappen doen."

IKL

Daarnaast zijn de lokale appels natuurlijk lekker en gezond. De eerste gelukkigen waren de kinderen van basisschool De Maaskei in Stein. Na hun werkzaamheden in het Steinerbos was er voor iedereen een appeltje. Ook IKL-directeur Herman Vrehen was aanwezig om er één te proeven. Stichting IKL zet sinds 1981 met hart en ziel in voor het behoud en ontwikkeling van het landschap van Limburg.

Bron: LLTB
Foto: Twan Wiermans

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.