Nieuws

BASF nieuwe aandeelhouder in Brightlands Campus Greenport Venlo

157 x bekeken

BASF Vegetable Seeds treedt vanaf 1 januari 2020 toe als aandeelhouder van Brightlands Campus Greenport Venlo B.V. De overeenkomst tussen BASF Vegetable Seeds, Brightlands Campus Greenport Venlo en aandeelhouders Maastricht University en Provincie Limburg is op 27 september 2019 ondertekend. Met de komst van deze internationale bedrijfsaandeelhouder is de publiek-private samenwerking van de Brightlands campus in de agrifood (EU)regio compleet.

Voor BASF Vegetable Seeds is de deelneming van strategisch belang vanwege de innovaties en het onderzoek rondom gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy op de Venlose Brightlands campus. BASF kijkt uit naar de samenwerking op het gebied van research en development en ziet mogelijkheden voor co-creatie van nieuwe groenteconcepten.

Kennis delen

BASF is een van de grootste groentezaadbedrijven ter wereld, met haar merk Nunhems®. "Dit partnership past bij onze ambitie om gezonde voeding aantrekkelijker te maken door groente-oplossingen aan te bieden die meer aansluiten bij de wensen van de consument", zegt Vicente Navarro, Senior Vice President van BASF Vegetable Seeds. "In onze visie kunnen we dat alleen door kennis gezamenlijk te delen en samenwerking met partners in de keten en daarbuiten na te streven. De campus met focus op voeding, gezondheid, nieuwe duurzame teelttechnieken en de aanwezigheid van bedrijven en kennisinstellingen, biedt hiervoor unieke mogelijkheden."

Mijlpaal

Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo, is zeer verheugd met BASF als derde aandeelhouder. "Het is voor ons als campus een belangrijke mijlpaal: hiermee bundelen we de innovatieve krachten van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen nog verder. We hebben elkaar veel te bieden, ik kijk uit naar de samenwerking."

Place to be

Aandeelhouders van het eerste uur zijn Maastricht University en Provincie Limburg: zij hebben in 2017 Brightlands Campus Greenport Venlo opgericht. Gedeputeerde Hubert Mackus, met Landbouw, Landschap en Mobiliteit in zijn portefeuille, geeft aan dat destijds de ambitie is uitgesproken om Brightlands Campus Greenport Venlo te laten uitgroeien tot 'place to be' op het vlak van gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy. "Sinds dat moment is de campus fors gegroeid en zetten we vol in op een succesvolle samenwerking tussen partners vanuit de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven. We zijn verheugd over het feit dat BASF toetreedt als derde aandeelhouder en kansen ziet op het gebied van innovatie en onderzoek."

Stevige impuls

Joost van den Akker, gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport van de Provincie Limburg, vindt daarnaast dat de verbinding met BASF van groot belang is voor de verdere ontwikkeling van Brightlands Campus Greenport Venlo. "Het commitment van BASF geeft een stevige impuls aan de internationale groei van Brightlands Campus Greenport Venlo".

Ecosysteem

Aandeelhouder Maastricht University is eveneens blij met de komst van BASF. Nick Bos, vice-voorzitter College van bestuur van Universiteit Maastricht: "Met BASF hebben we een partner in triple helix verband die een constructieve en waardevolle aanvulling kan geven op het totale spectrum van voeding. Vanuit ondernemerszijde kan een gerenommeerd bedrijf als BASF bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het ecosysteem dat de campus wil bieden voor ondernemers, studenten en onderzoekers."

Bron: Brightlands

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.