Nieuws

Boerenversneller 2020 open voor aanmeldingen

118 x bekeken

In het voorjaar van 2020 gaat de tweede editie van de Boerenversneller van start, een ondernemersprogramma voor boeren. De Nieuwe Boerenfamilie helpt boeren van bedrijfsidee naar prototype te gaan en biedt coaching van experts binnen en buiten de sector om zo kennis en innovatiekracht te vergroten.

Over de Boerenversneller

Het programma brengt boeren en niet-boeren samen. In negen maanden tijd gaan vijftien agrarisch ondernemers op zoek naar innovatiemogelijkheden binnen hun bedrijf. Waar ligt financiële ruimte voor jouw bedrijf? Wat wil je veranderen? En wie heb je daarbij nodig? In dit ondernemersprogramma ga je als boer je huidige bedrijf analyseren en onderzoek je welke ruimte er is. Middels online lesstof en offline lesdagen krijg je alle inspiratie en mogelijkheden voorgeschoteld. Je werkt je bedrijfsidee uit tot een plan voor een nieuwe business case en bouwt dit plan uit tot een prototype. Hierin word je begeleid door coaches en je werkt samen met experts uit de sector en van buiten de sector: je Nieuwe Boerenfamilie.

Voor wie

De Boerenversneller is een programma voor alle agrarisch ondernemers met een eigen bedrijf en een wens tot verandering. Het maakt niet uit of je al weet welke richting je op wilt; de coaching wordt toegespitst op jouw specifieke situatie.

Alle Nederlandse boeren, jong en oud, uit alle landbouwsectoren (tuin- en akkerbouw, veeteelt, visserij) zijn welkom om zich in te schrijven. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Het programma

De Nieuwe Boerenversneller is een individueel ondernemersprogramma voor maximaal vijftien boeren. Als deelnemer word je gedurende een half jaar begeleid door coaches, experts en Nieuwe Familieleden, tot je nieuwe businessmodel staat als een huis. Daarna blijf je nog gedurende twee jaar lid van de Nieuwe Boerenfamilie. De organisatie zal er alles aan doen om jou en je businesscase te helpen groeien. Met je lidmaatschap houd je toegang tot coaches, tot de steeds vernieuwende content en tot nieuwe ‘familieleden’ die een bijdrage kunnen leveren aan jouw ontwikkelende businesscase. Je wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse Nieuwe Boerenfamiliedag en ontvangt korting op de overige programma’s op het platform.

De Boerenversneller vindt plaats tussen januari (intake) en september (eindpitch) en bestaat uit drie onderdelen:

  • offline bijeenkomsten waar theorie en praktijk worden gecombineerd, met colleges van experts en persoonlijke begeleiding (maart, april en september)
  • doorlopend contact met een (financieel) coach (van maart tot september)
  • online cursusmateriaal (colleges speciaal geproduceerd voor De Nieuwe Boerenfamilie)

Inschrijven en vragenuurtje

Aanmelden voor de Boerenversneller 2020 kan nog tot 10.00 uur op dinsdag 10 december 2019 via de Nieuwe Boerenfamilie. Hier zijn ook het programma, de kosten en overige informatie te vinden.

Bij twijfels of vragen is het mogelijk om op donderdag 5 december tussen 10.00 en 11.00 uur de organisatie te contacteren tijdens het live vragenuurtje op Facebook en Instagram.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.