Nieuws

Bouw nieuw Brighthouse officieel van start

360 x bekeken

Vanmiddag is op de Brightlands Campus Greenport Venlo het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Brighthouse. Dit wordt het derde gebouw op de snel groeiende campus waar startups, ondernemers, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten samenwerken aan innovatie op het gebied van gezonde en veilige voeding.

Uitbreiding

De Brightlands Campus in Venlo bestaat momenteel uit twee gebouwen, de Innovatoren en Villa Flora. Al vele ondernemers en organisaties namen hier hun intrek en dus zijn de panden nagenoeg vol. Ruud van Heugten, directeur van Campus Vastgoed Greenport Venlo, vertelt: "Vanwege de snelle groei moesten we tijdig voor nieuwe huisvestingsmogelijkheden zorgen. Hiervoor hebben we slim gebruik gemaakt van ervaringen bij Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, waar in 2019 twee Brighthouses in gebruik zijn genomen."

Het nieuwe Brighthouse, waar kantoren en laboratoria in ondergebracht zullen worden, is een kopie van de reeds bestaande Brighthouses op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. "Telkens opnieuw het wiel uitvinden is niet innovatief. Kopiëren betekent lagere kosten, minder kans op fouten en snellere bouw. Daardoor kunnen we al medio 2021 over dit gebouw beschikken en bedrijven en instellingen goede kantoor- en laboratorium-ruimtes te huur aanbieden.”

Place to be

Provincie Limburg investeert samen met de gemeente Venlo ruim 18 miljoen in het nieuwe gebouw. Volgens gedeputeerde Hubert Mackus een logische stap: "In 2017 hebben we de ambitie uitgesproken om de Brightlands Campus Greenport Venlo uit te laten groeien tot ‘place to be’ voor innovaties in gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. De bouw van het Brighthouse is de volgende stap binnen die ontwikkeling."

Erwin Boom is wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Hoger Onderwijs in Venlo. “De komst van het Brighthouse laat zien dat ook het regionale bedrijfsleven Brightlands Campus Greenport Venlo heeft omarmd en dat alle betrokken partijen het volste vertrouwen hebben dat de campus mede de toekomst van Venlo en de regio gaat bepalen.”

Magneet

De Brightlands Campus Greenport Venlo bevindt zich in een regio waar de agrofood business behoort tot de meest productieve, duurzame en winstgevende ter wereld. Saskia Goetgeluk is directeur van de Brightlands Campus Greenport Venlo en twijfelt niet over de noodzaak van de uitbreiding: “Voor de verbindende rol van de Brightlands Campus is het belangrijk dat er een nieuw onderzoeksgebouw bij komt. De Brightlands campus zal met deze voorzieningen haar positie in de regio versterken, met een EU-regionale en landelijke magneet voor onderzoek en innovatie voor grote en kleine bedrijven. We verwachten een stevige groei, zowel in innovaties, R&D en in aantallen bedrijven.”

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.