Nieuws

Brightlands Campus Greenport Venlo blijft groeien

305 x bekeken

De Brightlands Campus Greenport Venlo blijft groeien. Op 22 januari zijn elf nieuwe boxen en het Nutritional Concepts Lab geopend.

De campus in Venlo telt nu al tien onderzoekslaboratoria, van Brightbox, gericht op daglichtloze meerlagenteelt, onderzoekskassen en proefvelden, tot Brightlabs en de Healthy Eating en Food Innovation Labs van de Universiteit Maastricht.

Groente en fruit op maat

Het Nutritional Concepts Lab (NCL) herbergt machines die groenten en fruit bewerken tot voedingsproducten waarbij waardevolle bioactieve stoffen behouden blijven, met MiFood als hoofdhuurder. Het NCL kan ook gehuurd worden door anderen die onderzoek willen doen met deze machines.
Theo de Kok, hoogleraar Toxicogenomics aan Maastricht University, begeleidt het onderzoek in het nieuwe lab. “De machines in het nieuwe lab sluiten perfect aan bij het onderzoek dat we gaan doen: hoe kun je door slimme combinaties van groente en fruit nieuwe producten ontwikkelen die je op de genetische kenmerken van een individu kunt afstemmen? Daarnaast kunnen we producten testen met behulp van andere faciliteiten op de campus, zoals de maagdarmsimulator van Maastricht University en het analyse-lab van Brightlabs. ”
Ook Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo is enthousiast: “Met dit nieuwe lab kunnen we studenten, onderzoekers en bedrijven goed ondersteunen in hun zoektocht naar ‘eten op maat’ en het ontwikkelen van nieuwe gezonde producten.”

Box in Box

Verder zijn er nieuwe ‘Box-in-Boxen’ gebouwd. Het Box concept speelt in op de vraag naar kleinere en schaalbare huuroppervlaktes in een aantrekkelijk kennisnetwerk met veel toevallige ontmoetingen. Met elf nieuwe bedrijven en instellingen komt het totaal op 52.

Nieuwbouw in onderzoek

In het eerste kwartaal van 2019 gaat verdere nieuwbouw in gebouw Villa Flora plaatsvinden waarbij 31 nieuwe boxen worden ontwikkeld. Een deel daarvan is nu al verhuurd. Campusgebouw Villa Flora zal daardoor binnen afzienbare periode geheel vol zijn, net als gebouw Innovatoren. Momenteel wordt onderzocht hoe een nieuw campusgebouw zou moeten worden gerealiseerd.

Bron: Brightlands, WijLimburgReacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.