Brightlands Campus Greenport Venlo blijft groeien

De Brightlands Campus Greenport Venlo blijft groeien. Op 22 januari worden elf nieuwe boxen en het Nutritional Concepts Lab geopend met daaraan gekoppeld een interessant programma voor agrofood professionals.

De campus in Venlo telt nu al tien onderzoekslaboratoria, van Brightbox, gericht op daglichtloze meerlagenteelt, onderzoekskassen en proefvelden, tot Brightlabs en de Healthy Eating en Food Innovation Labs van de Universiteit Maastricht.

Het Nutritional Concepts Lab (NCL) herbergt machines die groenten en fruit bewerken tot voedingsproducten waarbij waardevolle bioactieve stoffen behouden blijven met MiFood als hoofdhuurder. Het NCL kan ook gehuurd worden door anderen die onderzoek willen doen met deze machines.


Verder zijn er nieuwe ‘Box-in-Boxen’ gebouwd. Het Box concept speelt in op de vraag naar kleinere en schaalbare huuroppervlaktes in een aantrekkelijk kennisnetwerk met veel toevallige ontmoetingen. Met elf nieuwe bedrijven en instellingen komt het totaal op 52.

In het eerste kwartaal van 2019 gaat verdere nieuwbouw in gebouw Villa Flora plaatsvinden waarbij 31 nieuwe boxen worden ontwikkeld. Een deel daarvan is nu al verhuurd. Campusgebouw Villa Flora zal daardoor binnen afzienbare periode geheel vol zijn, net als gebouw Innovatoren. Momenteel wordt onderzocht hoe een nieuw campusgebouw zou moeten worden gerealiseerd.

De officiële opening van het Nutritional Concepts Lab en de 2e etage Box-in-Boxen wordt op 22 januari vanaf 16:00 uur geopend. Tijdens de opening worden rondleidingen en een inhoudelijk programma geboden. Aanmelden kan nu al.

Bron: BrightlandsReacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.