Nieuws

Brightlands Campus Greenport Venlo breidt uit met Bright House en Bright Village

De ontwikkelingen op de campus gaan in een razendsnel tempo. Om verder te kunnen groeien, komt er een Bright House (kantoren en laboratoria) en een Bright Village (werkplaatsen) bij achter de Innovatoren. De nieuwe gebouwen zijn bedoeld voor start-ups, ondernemers, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten. De gebouwen staan volgend jaar al grotendeels.

Impuls voor innovatie en samenwerking tussen ondernemers in regio

CEO Saskia Goetgeluk van Brightlands Campus Greenport Venlo is blij: “Dat geeft een enorme impuls aan de innovatiekracht en de samenwerking bij de projecten en programma’s op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en vio-circulaire economie.” “De uitbreiding van de campus is van ongekend belang voor onze regio”, aldus wethouder Erwin Boom van de gemeente Venlo.

Netwerkcampus

Inmiddels zijn 60 organisaties en 16 R&D-faciliteiten op de campus gevestigd, met in totaal 650 medewerkers en 400 studenten. “Naast ‘netwerk-campus’ vervult de campus in toenemende mate een faciliterende en verbindende rol voor het MKB”, vertelt Mackus. De bestaande gebouwen Villa Flora en Innovatoren zijn nagenoeg vol. Gedeputeerde Mackus: “De ontwikkelingen gaan sneller dan verwacht. In 2017 hebben we de ambitie uitgesproken om de campus te laten groeien tot ‘place to be’. We zijn op de goede weg”.

Bron: Brightlands

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.