Nieuws

Brightlands Campus ideaal podium voor start Dutch AgriFood Week

217 x bekeken

Sinds de Floriade in 2012 hebben zich 45 organisaties zich in de markante gebouwen langs de A73 gevestigd, het aantal werknemers nadert de 600 en dagelijks zijn hier al meer dan 400 studenten en docenten aan het werk.

De Venlose campus, de vierde Brightlands Campus in Limburg na de Chemelot, Health en Smart Services, is in een recordtempo uitgegroeid tot een innovatieplatform voor de agrofood. Met gloednieuwe state-of-the-art laboratoria en incubators, proefvelden en proefkassen. Zoals het Bio Treat Center, bedoeld voor de verwerking van biomassa en reststromen tot halffabricaten en producten voor de biobased economy.

De Dutch Agri Food Week is dan ook een ideaal podium om de ontwikkelingen op deze campus te tonen, midden in het tweede tuinbouwgebied van Nederland waar een kwart van alle vollegrondsgroente wordt geteeld. Een regio met een sterke focus op export en logistiek.

Innovatief MKB kan op de campus terecht met alle vragen en ideeën over technologische innovaties, circulaire landbouw en gezonde voeding. Gedeputeerde Hubert Mackus van Provincie Limburg is dan ook trots op de campus: "Het is een platform waar ondernemers allianties en clusters vormen, samen met wetenschappers en kennisinstellingen. Daar mogen we heel trots op zijn!"
Een voorbeeld van de intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is de recent gestarte leerstoel ‘Jeugd en Gezonde Voeding’.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.