Nieuws

Champignonsector toont potentieel aan studenten

272 x bekeken

De paddenstoel is een duurzame, voedzame en betaalbare lekkernij, die wereldwijd onder groeiende belangstelling staat van de bewuste consument. De Nederlandse paddenstoelensector loopt voorop wat betreft grondstoffen, kennis en technologie. Om deze positie te behouden en door te blijven ontwikkelen naar de toekomst, is goed personeel een must. De champignonsector is daarom vorig jaar de campagne 'Word jij ook zo high van paddenstoelen?' gestart om jongeren te motiveren voor de industrie.

Mushroom Valley

Middels deze campagne wil de sector uitdragen hoeveel kansen er zijn en de belangrijke rol die de Nederlandse sector wereldwijd speelt. De campagne is uitgerold via Mushroom Valley, het internationale platform voor de paddenstoelenteelt met als thuisbasis Brightlands Campus Greenport Venlo. Ruim vijfentwintig ondernemers die actief zijn in de paddenstoelensector, werken sinds 2017 samen binnen het platform. Op de website laten ze de mogelijkheden van de sector zien en kunnen studenten vacatures bekijken. Ook werden er in 2019 zo'n vijftig studenten uitgenodigd om de sector te ontdekken tijdens de Champignondagen in Den Bosch.

Film

Een aantal internationale Fontys Venlo studenten die het afgelopen jaar een kijkje hebben mogen nemen in de champignonsector, maakten onderstaande video.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.