Nieuws

Citaverde College Nederweert genomineerd voor Impactprijs Groen onderwijs


217 x bekeken

Het project ‘Groen in je omgeving’ voor eerstejaars van het Citaverde College is genomineerd voor de landelijke Impactprijs Groen onderwijs. Projecten van VMBO-groenscholen die op de een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid konden meedingen naar de prijs. De prijs wordt uitgereikt op de GroenPact Manifestatie op 16 januari 2019 door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Binnen het project ‘Groen in je omgeving’ staat centraal hoe groen de schoolomgeving daadwerkelijk is. Daaropvolgend kwamen de leerlingen van het Citaverde College zelf met groene ideeën voor de school, zoals de ‘smulhaag’, waar kruiden, groenten en fruit werden gekweekt en geoogst. Deze producten werden vervolgens bereid in eigen keuken, soms met de hulp van een chef-kok. Daarnaast hebben leerlingen nagedacht over insectenbestuiving voor deze smulhaag. Er kwam een insectenhotel en werd een berg voor zandbijen gecreëerd.

Samenwerken met bedrijfsleven

Ook bedrijven en instellingen uit de regio werkten mee aan het project. Adviesbureau Alles over groenbeheer bracht de leerlingen kennis bij over planten en bomen. Het Natuur- en Milieu educatiecentrum (NMC) en zorgboerderij Bosserhof lieten de leerlingen onder meer hun insectenhotels zien en deelden hun kennis over vlinders. Leerlingen adviseerden op hun beurt het NMC, de zorgboerderij en de school over de mogelijkheden om de groene omgeving nóg aantrekkelijker te maken.

Manifestatie GroenPact

Op 16 januari wordt bekendgemaakt welk project door de jury is gekozen als winnaar van de Impactprijs Groen onderwijs. Meer informatie over deze uitreiking is te vinden op de website van Groen Kennisnet. Binnenkort verschijnen alle genomineerden met een filmpje op de site van Groen Kennisnet.

Bron: Citaverde College

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.