Nieuws

CollectiefProjecten: hulp bij uitwerking én implementatie van jouw innovatie

511 x bekeken

In december 2020 ging het meerjarige programma LimburgToekomstbestendig van start, waarin onder leiding van ontwikkelingsmaatschappij LIOF de topsectoren in Limburg ondersteund worden in innovatieve en duurzame missies. Als onderdeel van dit programma kunnen ondernemers zich nu aanmelden voor de CollectiefProjecten, een combinatie van masterclasses en concrete ondersteuning in de implementatie van hun ideeën. Drie thema's staan centraal: gezonde en veilige voeding, slimme innovatie en Big Data.

Slim, duurzaam en gezond

Binnen een CollectiefProject worden MKB’ers in Limburg aangezet tot en ondersteund bij het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten, processen en/of bedrijfsmodellen. De volgende CollectiefProjecten zijn nu geopend voor inschrijving:

  • Slimme innovatie: onderwerpen als automatisering en digitalisering, robotisering en sensortechnieken, analysetechnieken of biomonitoring komen aan bod. Deze expeditie is met name bedoeld voor MKB'ers in de agrofoodsector, logistiek en maakindustrie. Je speelt met een idee of reeds bestaand initiatief rond slimme innovaties en wilt dit succesvol verder brengen. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met HAS Hogeschool en Fontys.
  • Big Data: onderwerpen als inzicht in mogelijkheden van big data, governance van data (wat mag en kan ik ermee), interne en externe data en de verbinding tussen data en klanten komen aan bod. Deze expeditie is bedoeld voor alle betrokkenen in de keten van de agrofoodsector: van ondernemer van een primair bedrijf, logistieke bedrijven, handelsbedrijven tot retail. Je speelt met een idee of reeds bestaand initiatief rond Big Data en wilt dit succesvol verder brengen. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met HAS Hogeschool.
  • Gezonde en veilige voeding: onderwerpen als eiwittransitie, doelgroepenvoeding, slimme verpakkingsconcepten en gezonde leefomgeving komen aan bod, maar ook specifieke topics zoals apps voor gepersonaliseerde voedingspatronen of technologische vraagstukken. Deze expeditie is met name bedoeld voor MKB'ers in de agrofood sector, logistiek en maakindustrie. Je speelt met een idee of reeds bestaand initiatief rond gezonde en/of veilige voeding en wilt dit succesvol verder brengen. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met HAS Hogeschool.

Programma

Ieder ProjectCollectief start met een viertal inhoudelijke masterclasses, die tussen 16.00 uur en 20.00 worden gegeven bij HAS Hogeschool in Venlo (periode oktober 2021 t/m januari 2022). Daarna gaan laatstejaars studenten, aan de hand van een stappenplan, gedurende 20 weken aan de slag met de individuele businesscases van de deelnemende ondernemers, zodat een start gemaakt kan worden met de implementatie. Hierbij worden ze begeleid door experts van HAS Hogeschool en Fontys. Hoe het er inhoudelijk precies uit gaat zien, wordt samen met de ondernemer uitgewerkt. Dit implementatietraject vindt plaats in de periode februari t/m juni 2022.

Deelnemen

Het programma LimburgToekomstbestendig richt zich op de opgaven 'slim, duurzaam en gezond'. De ideeën die worden opgenomen binnen de CollectiefProjecten moeten dan ook hieraan bijdragen. Daarnaast moet het idee economische potentie hebben.

Het traject kost normaliter €11.000,-, maar zal door LIOF voor €7.500,- per deelnemer gefinancierd worden. De kosten voor de ondernemer blijven dus beperkt tot €3.500,-.

Per project is plek voor 6 tot 8 deelnemers, dus dien je aanvraag zo snel mogelijk in. De openstelling sluit op het moment dat alle plekken zijn vergeven. Na ontvangst van je aanvraag zal er een beoordeling plaatsvinden waarmee wordt bepaald of je toegang krijgt tot het programma. De deadlines voor het indienen van een ondersteuningsaanvraag ten aanzien van het CollectiefProject zijn 16 juni (beoordeling 24 juni) en 15 september (beoordeling 30 september).

Alle informatie over de CollectiefProjecten vind je op de website van LIOF. Hier kan je ook het aanvraagformulier opvragen en het reglement nalezen. Voor alle vragen kun je terecht bij Niek Theunissen van LIOF op 06 15 36 44 95 of via niek.theunissen@liof.nl.

Reacties

Marien de Bakker op maandag 31 mei 2021 om 11:53

Meer informatie vanuit de HAS Hogeschool is te vinden op

Slimme innovatie: https://www.has.nl/nl/has-bedr...

Big data: https://www.has.nl/nl/has-bedr...

Gezonde en veilige voeding: https://www.has.nl/nl/has-bedr...


Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.