Nieuws

DSM investeert in Nederlands kweekvlees

304 x bekeken

Het Limburgse speciaalchemieconcern DSM is een van de investeerders die bijdraagt aan een bedrag van 47 miljoen voor kweekvleesbedrijf Meatable uit Delft. Om aan de wereldwijd groeiende vraag naar vlees te kunnen voldoen werkt Meatable, net als Mosa Meat in Maastricht, aan de ontwikkeling van kweekvlees dat sneller geproduceerd kan worden en betaalbaar is voor de consument.

Verwachting

Meatable is opgericht door Krijn de Rood. "Met deze financiering geloven we dat we goed op weg zijn om onze eerste producten te vermarkten, om zo de wereldwijde honger naar vlees op een duurzame wijze te stillen, ”aldus de topman. De nieuwste investering van 47 miljoen euro brengt het totale bedrag dat sinds de oprichting in 2018 is geïnvesteerd op 60 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht dat het kweken van vlees, als de technologie volledig is ontwikkeld, slechts een paar weken in beslag zal nemen. Dit tegenover de jaren die het duurt om een dier te laten groeien. De focus van Meatable ligt nu op varkens- en rundvlees, maar is volgens de Rood toe te passen op elke diersoort. Het bedrijf hoopt dat het vlees in 2025 voor een goede prijs beschikbaar is voor de consument.

Mosa Meat

In oktober vorig jaar werd bekend dat ook Mosa Meat in Maastricht een extra kapitaalinjectie kreeg van 55 miljoen euro. Topman Maarten Bosch gaf destijds aan te hopen in 2023 de eerste kweekvleesburgers te kunnen leveren aan de supermarkten.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.