Nieuws

EggValley: propositie in ontwikkeling

Op het moment is een propositie voor EggValley in ontwikkeling. Op deze innovatieve plek komen ondernemers, overheid en onderwijs met elkaar in contact, innoveren en ontwikkelen samen nieuwe kansen. Na de zomer is hier meer over bekend.

Het eiercentrum van Europa

Het ‘eiercentrum van Europa’ ligt in de Keyportregio met bedrijven als Hendrix Genetics en De Global Food Group. Deze ondernemers verkopen eieren of vloeibaar ei dat verwerkt wordt in alledaagse producten. Per dag worden 80 miljoen eieren verhandeld en verwerkt binnen Keyport. Dat is bijna de helft van alle eieren die wereldwijd worden gegeten (500 miljard per jaar) en kopen 35 miljoen mensen elke dag een product met waarin vloeibaar ei is verwerkt.

De toekomst met EggValley: Keyport EAA

Veel bedrijven richten zich tegenwoordig op innovatieve thema’s, zoals diergezondheid, emissiereductie en voedselveiligheid. Ook wordt veel gekeken naar de optimalisatie van voer, mestverwerking en eiwitproductie uit reststromen, legt Eric Hubers, voorzitter LTO pluimvee uit. Servé Hermans van Hendrix Genetics: “Dankzij nieuwe technologieën en big data kunnen we voorspellen hoeveel eieren een kip gaat leggen. De regio is koploper op het gebied van diergezondheid en – welzijn en zijn ketenefficiëntie en CO2-uitstoot belangrijke aandachtsgebieden.” Met de komst van de propositie van EggValley komt alles samen: “Pluimveehouders, eierverwerkers en bedrijven die zich bezig houden met hygiëne en milieu”, aldus Martijn van den Heuvel, Wethouder Economie Gemeente Weert.

Bronnen: Keyport 2020, EggValley, Keyport EAA

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.