Nieuws

Fonds van Brightlands Agrifood Ventures groeit naar 20 miljoen euro

28 x bekeken

Brightlands Agrifood Ventures heeft zijn eerste fonds voor Limburgse startups in de landbouw- en voedingssector met 3 miljoen euro vergroot tot ruim 20 miljoen euro. Zowel de LLTB, Van Herk Ventures als een particuliere investeerder hebben ieder 1 miljoen euro ingelegd.

Via het fonds verstrekken de beheerders kapitaal aan veelbelovende startups en snelgroeiende bedrijven op de Brightlands Campus Greenport Venlo die nieuwe technologieën voor de landbouw- en voedingssector ontwikkelen. De eerste euro’s gaan naar tien technologische startups binnen de sector agrifood. Het beheer van het nieuwe innovatiefonds is in handen van Chemelot Ventures Management.

Kim de Boer, fondsmanager van Brightlands Agrifood Ventures: "Brightlands Agrifood Fonds is er om kapitaal te verschaffen aan startups met ambitieuze groeiplannen, een sterk team, een baanbrekend product of concept en een schaalbaar businessmodel binnen het agrifood-domein. We werken vanuit de filosofie dat het Brightlands-ecosysteem en wij als investeerder waarde moeten kunnen toevoegen aan de kans op succes en de time to market. We gaan graag het gesprek aan om te zien hoe we tot een goed financierbare opzet kunnen komen."

Bron: Chemelot Ventures Management

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.