Nieuws

FoodLab Limburg start maatwerkopleidingen in Valkenburg aan de Geul

138 x bekeken

Dinsdag 4 februari is in Valkenburg aan de Geul de eerste groep van 12 studenten van start gegaan die kozen voor een maatwerktraject van FoodLab Limburg. Wethouder Claudia Bisschops, FoodLab programmaleider John Kromhout en accountmanager bedrijfsopleidingen Natascha van Haren van VISTA college gaven het startschot aan deze nieuwe vorm van opleiden: een op het bedrijf en de student afgestemde opleiding die een erkend mbo-diploma oplevert. Acht studenten gaan voor de koksopleiding, vier voor gastheer/gastvrouw.

Samenwerken

Kromhout: "We vinden het geweldig om met deze studenten te starten, het zijn stuk voor stuk mensen die ervoor willen gaan. Het illustreert ook dat we in de Limburgse horeca en het onderwijs klaar zijn voor een nieuwe manier van werken. Anders opleiden, grotendeels op de werkplek, samenwerken aan een sterker imago van de sector en zo stap voor stap werken aan het oplossen van de personeelstekorten."

Diversiteit

De diversiteit in achtergrond van de studenten geeft het belang van maatwerk aan: de vooropleiding varieert sterk, er zijn 4 verschillende nationaliteiten en de leeftijden gaan van 19 tot 46 jaar. In de komende weken wordt duidelijk welke ervaring en kennis al aanwezig is en welk leertraject nodig is om het diploma te behalen. Student, bedrijf en opleiding bepalen samen de best passende leerroute voor ieder persoonlijk.

Grote en kleine bedrijven

Niet alleen de grotere horeca- en hospitalitybedrijven zoals Thermae 2000 melden medewerkers aan voor een maatwerktraject. Ook kleinere restaurants als Mes Amis in Maastricht en Restaurant de Munt doen mee.
Bedrijven kunnen bij deelname een vergoeding krijgen, aangezien een aanzienlijk deel van het leerproces op de werkplek plaatsvindt. De leercoach van de opleiding is er dan ook regelmatig te vinden.
Kromhout: "Het begint echt bij de ondernemers die medewerkers de kans willen bieden een diploma te behalen. Erg mooi om te zien dat de meerwaarde hiervan wordt ingezien."
Horeca- en hospitalitybedrijven met interesse voor een maatwerktraject voor eigen medewerkers, kunnen zich melden bij FoodLab.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.