Nieuws

Grassa haalt 2 miljoen op voor groei in bioraffinage

101 x bekeken

De Venlose start-up Grassa heeft bij investeerders twee miljoen euro opgehaald om sneller te kunnen groeien. Met het kapitaal zal de innovatieve installatie voor de bioraffinage van gras en groenteafval worden opgeschaald.

Sneller verwerken

De machines kunnen straks elk uur 4.000 kilo gras in eindproduct omzetten. Eindproducten zijn bijvoorbeeld veevoer en eiwitsupplementen voor krachtvoer.
Het is de verwachting dat de machine eind dit jaar in bedrijf is.
Wens is om tot een machine te komen die 10.000 kilo per uur kan verwerken. Grassa-directeur Peter van Paridon: "We gaan een fase in waarin we op commerciële schaal kunnen draaien.”

Fransen Gerrits strategische partner

Een van de investeerders, mengvoederbedrijf Fransen Gerrits uit het Brabantse Erp, ziet zozeer potentie in de technologie van Grassa dat het strategisch partner wordt. Het bedrijf zal Grassa helpen bij de marktintroductie van oer voor koeien, varkens en konijnen.
Van Paridon: „Fransen Gerrits is een gerenommeerde veevoederfabrikant: voor ons is dit partnerschap belangrijk om een afzetmarkt voor onze producten te creëren.”

Kapitaal

Grassa heeft het kapitaal opgehaald in een financieringsronde die werd geleid door Brightlands Venture Partners. Ook LIOF draagt na een eerdere investering opnieuw bij.

Bron: WijLimburg, Limburger

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.