Nieuws

Groeiende populariteit bij de consument: zelf uitgekozen dier en vlees

42 x bekeken

Crowdbutching is het bedrijf achter onder andere koopeenkoe.nl. Via deze website kunnen consumenten vlees met garantie kopen. Ze kiezen hun eigen koe, de koe wordt geslacht als de gehele koe is verkocht en ontvangen dan het vlees kant-en-klaar thuis.

Ondertussen bestaat het bedrijf Crowdbutching al 25 jaar. Het zit achter onder andere koopeenkoe.nl waar vlees met garantie verkocht wordt. Het is een nieuwe manier van vlees verkopen, zonder dat het een anoniem massaproduct uit de supermarkt betreft. Er is een duidelijk groeiende markt voor deze ambachtelijk gehouden dieren. Tevens wordt via vergelijkbare sites vlees van varkens, kippen, herten, kalkoenen en geiten aan consumenten verkocht. Zodra een dier volledig verkocht is, gaat deze pas naar de slacht, op maximaal een half uur reizen van de boerderij. Het dier heeft zo natuurlijk mogelijk geleefd, het voer is duurzaam verbouwd en het dier is met respect behandeld. Voor en na de slacht.

De aanleiding van het vlees met garantie is ontstaan na de BSE, varkenspest en mond-en-klauwzeer ziekten. Nu is de uitdaging om in het digitale tijdperk het concept levendig te houden. Ondertussen breiden de zaken zich verder uit en verdubbelde het bedrijf de omzet. Er zijn in totaal 110 boeren die hun vlees verkopen aan klanten uit Nederland, Duitsland en Groot-Brittanniƫ.

Bron: Dagblad de Limburger

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.