Nieuws

Groenten en fruit als medicijn?

190 x bekeken

Brightlands Campus Greenport Venlo, stichting vers+ gaan samen met de HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Maastricht University en het bedrijfsleven de komende vier jaar ‘De Waarden van Groenten en Fruit’ onderzoeken. Zo ontstaat een meer wetenschappelijke basis onder de gezondheid van natuurlijke producten.

Groenten en fruit zijn een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en vezels en bevatten relatief weinig zout en verzadigd vet. Voor producenten is het echter lastig om aan te tonen welke inhoudsstoffen versproducten bevatten waardoor een onderbouwing van de gezondheidseffecten ontbreekt. Dus is het nog onmogelijk om gezondheidsclaims te plaatsen bij groenten en fruit. Maar met een betere onderbouwing van de preventieve gezondheidswaarde van versproducten kunnen nieuwe markten worden geopend alsmede de prijsvorming en vergroting van het marktaandeel positief worden beïnvloed.

Het project ‘De Waarden van Groenten en Fruit’ heeft een subsidie van 700.000 euro ontvangen van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Bron: Brightlands

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.