Nieuws

HAS Food Experience 2019: van droge worst tot groene muffin

479 x bekeken

Ruim 200 aanstormende food professionals presenteerden tijdens de 11e editie van de HAS Food Experience vernieuwende projecten in het thema Today’s Food Challenges. Naast de publieksprijs werden in het kader van de FoodManShip Awards 4 juryprijzen uitgereikt. FoodManShip staat voor de unieke combinatie van creativiteit, ondernemerschap en food know-how, waarmee studenten zich kunnen onderscheiden in de markt. De winnaars werden geselecteerd door een vakjury aangevoerd door verschillende lectoren van HAS Hogeschool. In de prijzen vielen de Redondo, een Mexicaanse frituurvrije snack, t-zak, een pittige thee speciaal voor mannen, Different Delicious, een perencider en The Green Muffin, een groentemuffin.

The Green Muffin

The Green Muffin is een concept van Loekie Hofstee van de opleiding Food Innovation in Venlo. The Green Muffin is een groentemuffin in een to-go verpakking voor elk moment van de dag, gevuld met seizoensgroente. “Ik zie schoonheid in de Nederlandse seizoenen”, zegt Loekie Hofstee. “In de supermarkt liggen weinig producten die de consument meenemen in die seizoenen en dat zag ik een mooie kans. De muffin komt echt uit eigen keuken en is geschikt voor elk moment van de dag. Mijn doel is het product op de markt te brengen.”

HAS Hogeschool - HASFE19

Publieksprijs

De publieksprijs van de FoodManShip Awards tijdens de HAS Food experience op 5 februari ging uiteindelijk naar 2 winnaars. Ivo van Dijk van de opleiding Dier- en veehouderij won met zijn concept Duurzame droge worst van Dreug, gemaakt van varkens die niet meer rendabel zijn voor boeren. Het was de eerste keer dat er een student met de publieksprijs vandoor ging die geen Voedingsmiddelentechnologie of Food Innovation studeert.
Daarnaast vielen Fokke Cornelissen, Raisa Hupsel, Kevin van Kuijk, Karen Dirks en Susan Ardts van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie met hun project Algae Food – Ovensnack & Bouillon in de prijzen.

Voor een sfeerimpressie van het event, bekijk de video:

bron: HAS

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.