Nieuws

Has Venlo start met nieuwe opleiding Healthy living

HAS Hogeschool in Venlo start in september 2019 met de opleiding Healthy Living. De focus van deze nieuwe opleiding ligt op het ontwikkelen van innovatieve concepten op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. Het gaat hierbij om het voorkomen van ziekten in plaats van het genezen ervan. De opleiding duurt 4 jaar en heeft als standplaats de vestiging van HAS Hogeschool in Venlo.

Aanleiding voor het aanbieden van de opleiding Healthy Living, een variant van de bacheloropleiding Food Innovation, is het feit dat maatschappelijk gezien steeds meer aandacht komt voor preventie van leefstijlgerelateerde ziekten. Het staat hoog op de politieke agenda. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schrijft momenteel aan een Nationaal Preventieakkoord dat zich richt op de verbetering van de kwaliteit van leven van de burger waarbij preventie centraal staat.

Preventie

Omdat op het gebied van preventie nog veel uitdagingen liggen, is er een toenemende vraag naar professionals die hiermee aan de slag kunnen. Denk aan adviseurs, productontwikkelaars, ontwerpers en leefstijlcoaches. Healthy Living speelt hierop in. Preventie is een breed thema en de opleiding Healthy Living richt zich daarom specifiek op onderdelen waar HAS Hogeschool door haar andere opleidingen veel expertise in heeft: voeding en leefomgeving. Op het gebied van leefstijl wordt er nauwe samenwerking gezocht met andere onderwijsinstellingen.

Gezondste regio

HAS Hogeschool kiest bewust voor de vestiging in Venlo als standplaats. De regio Noord-Limburg heeft de ambitie in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn op het gebied van wonen, werken en recreƫren. Overheid, ondernemers en onderwijs hebben de krachten gebundeld om deze ambitie te bereiken en de komende jaren resulteert dit in allerlei projecten en campagnes. HAS Hogeschool sluit hier graag bij aan. Samenwerking zoeken met partnerbedrijven in de regio vindt de hogeschool daarom erg belangrijk.

Open dag

Op 24 november vindt bij HAS Hogeschool in Venlo weer een open dag plaats. Op deze dag wordt over de nieuwe opleiding Healthy Living voor het eerst voorlichting gegeven.

Bron: HAS Hogeschool

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.