Nieuws

I Am Bart's gezonde tussendoortjes zonder junk

325 x bekeken

Oud-schaatser Bart Veldkamp wil de wereld veroveren met een nieuw tussendoortje dat vol zit met groenten, fruit en zaden. Zónder conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers. Binnenkort opent hij zijn nieuwe productielijn om de hoek van Brightlands Campus Greenport Venlo.

Bart is samen met zijn moeder al jaren bezig met gezonde voeding. “Ik geloof in goede voeding. Natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde rotzooi. Tijdens het opgroeien en sporten ben ik tot een hele simpele conclusie gekomen: goed eten is niet moeilijk. De uitdaging ligt bij de verantwoorde tussendoortjes, die zijn bijna niet te vinden in de schappen. Wel veel producten vol kunstmatige smaak en conserveringsmiddelen: junkfood. Dat moest beter kunnen.“

Startup met moeder Veldkamp

In 2011 richtte hij samen met zijn moeder de startup op en ontwikkelde het productieproces voor een tussendoortje met enkel natuurlijke ingrediënten. “Mijn plan was om de productie uit te besteden, maar dat bleek niet mogelijk. De enige manier om geen concessies te doen was om helemaal zelf een eigen productieproces en -lijn te ontwikkelen.”

I Am Bart's

De tussendoortjes zijn te vinden in de schappen van biologische supermarkt Ekoplaza. I Am Bart’s is een bite van nul procent junk en honderd procent natuurlijk, bestemd voor iedereen. Voedingsrepen, een sportlijn en een high performance lijn is de volgende stap. “Ik wil dat we met ons eigenwijze product over twee jaar in twintig landen verkrijgbaar zijn. Iedereen aan de gezonde voeding, ook wanneer we snacken.”

De reden waarom Bart zijn productie naar Venlo verhuist is vanwege het goede netwerk met food-georiënteerde bedrijven, opleidingen en onderzoeksinstellingen. I Am Bart’s past hier perfect bij.

Bronnen: I Am Bart’s, Brightlands

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.