Nieuws

Innovatieve winnaars van eerste ronde BL.INC bekend

352 x bekeken

Donderdag 11 juni vond het virtuele afsluitingsevent van de eerste ronde van incubatie- en acceleratieprogramma BL.INC plaats. Tijdens de Grand Finale riep de jury startup Faeïg uit als winnaar. AgroWizard ging er met de meeste stemmen van het publiek vandoor.

BL.INC is de accelerator voor ondernemers die willen innoveren op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming of biocirculaire economie. "Met BL.INC willen we startups in de agrofoodsector helpen een kansrijk businessmodel te creëren", vertelt projectleider Elle Janssen van Brightlands Campus Greenport Venlo.

De eerste ronde van BL.INC startte begin maart met de zes Limburgse startups Aigro, AgroWizard, Faeïg, My-Pro, NutriWorkx en het Test & Taste Center. Alle startups zijn actief op de drie thema’s van Brightlands Campus Greenport Venlo en willen met hun innovatie bijdragen aan een groene en duurzame wereld. Onlangs keken we in een interview met projectleider Elle Janssen terug op de successen van deze eerste ronde.

Pitches

Tijdens de finale pitchten de startups hun voortgang aan een jury bestaande uit voorzitter Ralph Coenen (directeur Vitacress Real), Mariëlle Geelen (directeur HAS Hogeschool Venlo), Anneke van de Kamp (lid topteam Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen) en Ivo Ploegsma (eigenaar FoodWorkx). De jury beoordeelde de startups op ondernemerschap en economische haalbaarheid van de ideeën. De publiekswinnaar werd bekend gemaakt door Hubert Mackus, gedeputeerde Landbouw, Landschap en Mobiliteit van de provincie Limburg.

De jurywinnaar

Jurywinnaar Faeïg is bezig met de ontwikkeling van een volledig biologisch afbreekbare stick die het ouderwetse theezakje vervangt. De stick kan in zowel warm als koud water gebruikt worden. De jury vond dat deze startup tijdens het BL.INC-programma enorme stappen had gezet, prees de duurzaamheid van de stick en zag een hele goede uitgangspositie voor dit nieuwe gepatenteerde product in de markt.

De publiekswinnaar

AgroWizard won de publieksprijs. Deze AgTech joint-venture van de Limburgse mkb’ers Genzai, Boomkwekerij Fleuren en Bluehub helpt agrarische ondernemers om betere beslissingen te nemen door middel van precision farming technologieën. Het eerste product is de TreeWizard: een stamdiktemeter die volautomatisch de stamdikte van laan- en vruchtbomen op een perceel meet.

Ronde twee

BL.INC is een samenwerking van Regio Noord-Limburg, Rabobank, LIOF en Brightlands Campus Greenport Venlo. In juli start de 2e ronde, dit keer voor scale-ups! Heb je interesse om deel te nemen? Kijk dan voor meer informatie op www.brightlands.com.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.