Nieuws

Inschrijving derde Boerenversneller geopend

177 x bekeken

Vanaf vandaag, dinsdag 27 oktober, is de inschrijving voor alweer de derde editie van de Boerenversneller geopend. De Boerenversneller is een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie en hét innovatieprogramma voor Nederlandse boeren die het anders willen doen. In negen maanden gaan vijftien boeren op zoek naar innovatiemogelijkheden binnen hun bedrijf. Waar ligt financiële ruimte? Wat willen ze veranderen? En wie kan daarbij helpen? In dit ondernemersprogramma krijgen de vijftien boeren alle gelegenheid om hun eigen 'nieuwe boerenfamilie' samen te stellen. Samen werken zij hun bedrijfsidee uit tot een nieuw verdienmodel.

De Nieuwe Boerenfamilie

In deze tijden van een wereldwijde pandemie, aanhoudende boerenprotesten, en stikstofdebatten klinkt de roep om verandering van het Nederlandse boerenlandschap steeds luider. De Nieuwe Boerenfamilie brengt boeren en niet-boeren bij elkaar en zet zo een landelijk netwerk op van landbouwveranderaars. Het doel is in samenwerking tot slimme oplossingen te komen voor een houdbare agrarische toekomst. De Nieuwe Boerenfamilie is een initiatief van Food Hub en wordt ondersteund door Stichting DOEN.

Huidige lichting

Begin 2020 ging de tweede lichting Boerenversnellers van start. Veertien agrarische ondernemers gingen in negen maanden van een droom, wens of idee naar een concreet businessmodel. Ondanks de coronacrisis die roet in het eten gooide (fysieke bijeenkomsten werden noodgedwongen online gehouden) zijn de deelnemers stevig op weg met hun plannen. Zij krijgen hierbij begeleiding van experts en worden vanuit De Nieuwe Boerenfamilie omringd door 'familieleden' die hen verder helpen. Op donderdag 10 december pitchen de boeren hun plannen tijdens de derde Boerenfamiliedag. Hier lees je meer over de deelnemers van 2020.

Het programma voor 2021

Wil je ook deelnemen? De inschrijving voor de derde editie van de Boerenversneller is nu geopend! De Boerenversneller gaat in maart 2021 van start en loopt tot in het najaar. Er is plek voor vijftien boeren en inschrijven kan tot en met dinsdag 11 januari 2021, 09.00 uur.

Het programma bestaat uit masterclasses, excursies, online colleges, en een stevig coachingstraject. De organisatie streeft ernaar om een zo groot mogelijk deel van het programma offline te laten plaatsvinden. Indien de coronamaatregelen dat niet toelaten, wordt het programma online voortgezet. Het is dit jaar gebleken dat de deelnemers daar even goed mee geholpen zijn.

Meer informatie, zoals de data van de programmadagen, is te vinden op de website van De Nieuwe Boerenfamilie. Inschrijven kan via deze pagina.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.