Nieuws

Inspirerende bijeenkomst Blockchain Agrofood

107 x bekeken

De wereld verandert en de markt zal nooit meer hetzelfde zijn. Blockchain gaat de manier waarop productinformatie door de keten heen gesluisd wordt drastisch veranderen. Dit heeft grote voordelen voor traceerbaarheid en transparantie. Bij Kasteel de Keverberg in Kessel vond afgelopen maandagmiddag de bijeenkomst Blockchain Agrofood voor agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden plaats.

Wat gebeurt er op dit moment op het gebied van blockchain in de agrofoodsector? Waar gaan we naartoe? Tijdens het tafelinterview onder leiding van Simone van Trier ging het gesprek over deze vragen en ook de kansen, risico’s en bedreigingen van blockchain. De tafelgasten waren Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip, Lan Ge, senior scientist aan de WUR, Alex Janssen van Vepymo had het over de Kipster chain en Ferry Mulder van SIM Supply Chain over blockchain in de food retail.

Download de presentatie van het event >

Discussie vond niet alleen aan tafel plaats, er kwamen ook interessante vragen vanuit de zaal met ruim tachtig aanwezigen. Gaan schakels in de keten overbodig zijn? Kunnen we blockchain gebruiken om producenten feedback uit de markt te geven? Waar begin ik aan als ondernemer, wat zijn de implementatiekosten en wat zijn de grootste uitdagingen die je tegen komt?

Antwoorden

Wil je als agrarisch ondernemer ook antwoord op deze vragen, of wil je aan de slag met blockchain? De Limburgse Land- en Tuinbouwbond, LIOF, Knowhouse en Topsector Agri & Food zijn hét aanspreekpunt, kunnen verbindingen leggen en hebben (toegang tot) subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.