Nieuws

Kabinet kent 17,5 miljoen toe aan Regio Noord-Limburg

124 x bekeken

Op 14 februari maakte het kabinet een selectie van 14 deals bekend uit de 26 aangemelde voorstellen voor de derde tranche Regio Deals. Regio Noord-Limburg is een van de geselecteerde deals en krijgt daarbij 17,5 miljoen euro toegekend. In totaal stelt het Rijk € 180 miljoen voor deze deals beschikbaar.

Onder leiding van de minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloot het kabinet welke voorstellen worden uitgewerkt tot Regio Deal. Het succesvolle voorstel van Noord-Limburg kwam tot stand in samenwerking met de Provincie en verschillende regionale partners. Centraal staat het bijdragen aan een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg.

Voorzitter van de Regio Noord-Limburg Antoin Scholten: “Dit is fantastisch nieuws voor de Regio Noord-Limburg. Het Rijk geeft ons met de toekenning een enorme steun in de rug om de regionale ambities en het potentieel dat in de Regio aanwezig is te benutten.” De rijksbijdrage uit de regio-envelop én de afspraken tussen Provincie en Regio Noord-Limburg vormen een belangrijk vliegwiel om de ambities uit de in juni 2019 gepresenteerde Investeringsagenda Noord-Limburg met kracht uit te voeren en te versnellen.

Samenwerking loont

Het voorstel van de regiodeal wordt gesteund door de partners van de Brightlands Campus Greenport Venlo, de ondernemers en maatschappelijke partners verenigd in de stichting Gezondste Regio 2025, de vijf onderwijsinstellingen in de regio (Citaverde College, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, HAS Venlo en Maastricht University), de Veiligheidsregio Noord-Limburg evenals de veiligheidspartners in het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Limburg. Deze, en in de nadere uitwerking diverse andere partners, spelen een zeer actieve rol in de totstandkoming én de uitvoering van de regiodeal.

Jan Loonen, voorzitter stuurgroep Noord-Limburg: “Samenwerking loont! De gezamenlijke inspanningen van de afgelopen maanden hebben geleid tot deze belangrijke stap waarmee we nu verder kunnen bouwen aan onze ambities”.

Vervolg

Rijk, Provincie en Regio werken de regiodeal in de komende maanden gezamenlijk verder uit tot een formele regiodeal-overeenkomst met daarin het gezamenlijk investeringsprogramma voor de komende jaren. Naar verwachting zal deze overeenkomst rondom de zomer ondertekend kunnen worden waarmee ook een aantal concrete projecten van start kunnen gaan.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.