Nieuws

Kippenboerderij Lamberdina's Hoeve pakt twee prijzen

182 x bekeken

Afgelopen donderdag werden in Venray de jaarlijkse ondernemersprijzen uitgereikt. Dit jaar koos zowel de vakjury als het publiek dezelfde winnaar: de duurzame kippenboerderij Lamberdina's Hoeve van Eric Thielen.

Twee prijzen

De Venrayse Ondernemersprijzen worden ieder jaar uitgereikt tijdens het Nieuwjaarsevenement van het Venrays Ondernemers Platform in de Schouwburg. Ruim tien ondernemersverenigingen uit de regio Venray en Wanssum werken samen om dit mogelijk te maken. Tijdens deze avond kiezen de gasten de winnaar van de Rabobank Publieksprijs. Daarnaast is er de Loek Nelissenprijs, waarbij een vakjury tot een winnaar komt.

Zes genomineerden

De genomineerden van 2020 waren naast de Lamberdina's Hoeve de bedrijven Pit voor jouw administratie, Expert Venray, Kusters 2.0, Gastrobar TOF en De Mulder Keukens op Maat. Ze werden beoordeeld op het thema ‘grensverleggend’. Het publiek maakte tijdens het evenement kennis met alle ondernemers door sfeervideo's, een podiumoptreden en interview. De vakjury maakte al eerder bedrijfsbezoeken om tot een oordeel te komen.

Toonaangevend en grensverleggend

In beide gevallen kwam Lamberdina's Hoeve als winnaar uit de bus. Deze biologische kippenboerderij uit Oirlo is de realisatie van de droom van Eric Thielen. Hier focust hij op het duurzaam zorg dragen voor dieren, mensen, natuur en omgeving. De kippen leven in het ultieme leefklimaat met verschillende stalletjes en een vrije omheinde uitloop. De weiden zijn ingezaaid met grassen en klavers en oude hoogstambomen. Ze gaan verder wortelen in de grond van Lamberdina’s Hoeve en zullen bescherming bieden aan de kippen.

De Lamberdina's Hoeve werd geprezen om de inzet van wetenschap en techniek om milieu en dierenwelzijn op een gelijke plek te zetten met het bedrijfseconomische belang. De jury noemde de boerderij toonaangevend en grensverleggend binnen de sector. Uit het juryrapport: “Eric is een visionair die niet denkt in problemen maar in uitdagingen en in oplossingen. Hij is een verbinder en een ondernemer die grenzen verlegt.”

Bron: Venrays Ondernemers Platform

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.