Nieuws

Kipster wint prestigieuze Mansholt Award

97 x bekeken

De Venrayse eierproducent Kipster valt wederom in de prijzen met hun duurzame concept. Kipster claimt de 'meest dier-, mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld' te zijn en krijgt steeds meer bijval in de vorm van toegekende prijzen. Nadat ze in juli nog een internationale prijs voor dierenwelzijn van Compassion in World Farming wonnen, sleepten ze afgelopen week de prestigieuze Mansholt Business Award for Sustainable Entrepreneurship in de wacht. Gedeputeerde Mackus: "Limburg biedt een stimulerend klimaat voor agrofood innovaties van het hoogste niveau."

Afgelopen donderdag vond de prijsuitreiking plaats van de Mansholt Business Award for Sustainable Entrepreneurship in tijdens de Mansholt-lezing in Brussel. De prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan een ondernemer die op een uitzonderlijke manier bezig is met duurzaam ondernemerschap met grote maatschappelijke en mogelijk internationale invloed. Bijzonder is dat voor de eerste keer de prijs in tweeën is gesplitst. Het anti-voedselverspillingsinitiatief Kromkommer deelt het prijzengeld van €25.000,- samen met duurzame eierproducent Kipster.

Open armen voor agrofood innovatie in Limburg
Het uitrollen van het Kipster-concept is onder andere mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. Gedeputeerde Mackus is dan ook erg blij met de toekenning van de prijs aan Kipster: "Kipster laat zien dat Limburg een stimulerend klimaat biedt voor agrofood innovaties van het hoogste niveau. Wereldwijd gezien lopen zij voorop binnen het brede kader van duurzaamheid in de pluimveehouderij. Kipster sluit naadloos aan bij de koers die Provincie Limburg zet binnen de agrofood. Wij verwelkomen dergelijke innovatieve concepten met open armen."

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.