Nieuws

Kom in de Kas faciliteert werkplein voor goed personeel

315 x bekeken

Er is een groeiende vraag naar goed personeel in de sector. Kom in de Kas is de ideale gelegenheid om mensen kennis te laten maken met werken in de sector. Daarom werd er voor het eerst een werkplein ingericht. De organisatie is een samenwerking tussen Kasgroeit, LLTB, Citaverde College, UWV, Werkgeversservicepunt Noord-Limburg en Provincie Limburg. Tijdens het evenement konden bezoekers zien hoe werken in de glastuinbouw daadwerkelijk is. Op het werkplein werd meer uitleg gegeven en beschikbare functies via o.a. aansprekende filmpjes in beeld getoond.

Tijdens de opening nam Gedeputeerde Hubert Mackus het woord over het werkplein: “Als Provincie ondersteunen we de samenwerking met Kasgroeit, LLTB, Citaverde College, Werkgeversservicepunt Noord-Limburg en UWV om deze dag te benutten en mensen te enthousiasmeren voor de sector. Iedereen die geïnteresseerd is om te werken in de tuinbouw kan een kijkje nemen bij het werkplein. Samen kunnen we deze mooie sector voor Limburg laten groeien.”

Afgelopen weekend vond voor de 42e keer Kom in de Kas plaats in de gemeente Peel en Maas en Deurne. Met maar liefst 210.000 bezoekers was er grote belangstelling voor het publieksevenement. Het thema van dit jaar was “Werelds: Kom in de kas vol wereldse wonderen". Er werden allerlei activiteiten georganiseerd, waardoor jong en oud konden ervaren hoe innovatief de glastuinbouwsector is. De nadruk lag dit jaar op de internationale beleving van producten uit de kassen.

Bronnen: Nieuwe Oogst, Dagblad de Limburger, LLTB

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.