Nieuws

Landelijke campagne Support Your Locals van start

890 x bekeken

Vandaag start de landelijke campagne #supportyourlocalsNL, om de door corona getroffen land- en tuinbouw te steunen. Het doel is om meer consumenten bewust te maken van al het mooie voedsel dat de regionale producenten te bieden hebben en hen te bewegen bij deze ondernemers hun boodschappen te doen.

Korte keten initiatieven

Onder Support Your Locals vallen meerdere landelijke initiatieven die de door de coronacrisis getroffen land- en tuinbouw proberen te helpen. Op de nieuwe website die vandaag live is gegaan worden bestaande en nieuwe korte keten initiatieven gebundeld. Ook is onderstaande campagnevideo gemaakt, die de komende weken online en op televisie te zien zal zijn. Op deze manier moet zoveel mogelijk zichtbaarheid voor lokaal eten, regionale voedselproducenten en korte keten initiatieven gecreëerd worden.

Support Your Locals in Limburg

LLTB is blij met de campagne en heeft een lijst met boerderijwinkels en andere verkooppunten in de hele provincie gepubliceerd. Léon Faassen, voorzitter van LLTB: "Ik roep alle Limburgers op: steun uw boer en tuinder en koop ook lokaal.” Volgens hem moet de situatie waarin onze boeren en tuinders momenteel verkeren niet worden onderschat.

Ook Provincie Limburg draagt deze actie een warm hart toe. Gedeputeerde Hubert Mackus "Als provincie sluiten we bij deze actie aan door ondernemers uit onze regio hieraan te verbinden en ontwikkelingen te stimuleren. In Limburg is 15% van de boeren en tuinders al actief in de korte keten, daarmee zijn we koploper in Nederland."

Meedoen

De website Support Your Locals biedt de bezoeker de mogelijkheid per provincie te zoeken naar regionale initiatieven. Wil je jouw Limburgse initiatief delen op de website? Je kan je hier aanmelden. Ondernemers kunnen hier ook potentiële partners vinden om samen te werken.

Ondernemers kunnen de campagne zelf ook verspreiden onder hun aanhang. Er is een toolkit beschikbaar waarin allerlei materiaal beschikbaar is om te delen, bijvoorbeeld op eigen social media.

Bron: Support Your Locals, De Limburger

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.