Nieuws

Limburgse Brightlands bedrijven veroveren plek voor European Venture Contest

386 x bekeken

Drie Limburgse Brightlands bedrijven Grassa, Vertoro en Hy2care hebben met hun pitches afgelopen week een plek veroverd voor de European Venture Contest in Düsseldorf. Dit betekent dat ze zichzelf internationaal in de kijker kunnen spelen en in contact komen met toonaangevende investeerders.


De drie bedrijven presenteerden zich, samen met nog 40 andere bedrijven, aan panels van geïnteresseerde investeerders tijdens het Benelux Venture Forum, onderdeel van de TechTour, bij de Brightlands Campussen in Geleen en Heerlen en op locatie bij het LIOF.

Groeien

Meer dan zestig investeringsfondsen uit met name Europa, maar ook uit de VS en Azië bezochten deze conferentie om in contact te komen met veelbelovende start-ups en bedrijven die kapitaal nodig hebben om door te groeien.

Volgens Léon Klinkers, directeur van de Brightlands Innovation Factory die zich vooral bezighoudt met het ondersteunen van startups op de Limburgse campussen, krijgt Limburg steeds meer bekendheid als innovatieve regio. En dit op het gebied van biomaterialen, duurzaamheid, fijnchemie, databeheer en als vestigingsplaats voor gevestigde en jonge bedrijven in de medische sector.

Tys van Elk, directeur van LIOF: “Als LIOF helpen wij starters en doorstarters met durfkapitaal, maar boven de vijf miljoen moeten we meestal passen. Hier waren investeerders die wel de middelen hebben om een ondernemer bijvoorbeeld te ondersteunen met het bouwen van een proeffabriek, een productiefaciliteit of internationale expansie.”

MEDLIM

Veel belangstelling was er voor het project MEDLIM, een samenwerking tussen Medtronic, LIOF, Universiteit Maastricht en de Brightlands Campussen om de regio verder te ontwikkelen als hub voor medische apparatuur. “Veelbelovend”, aldus Tys van Elk. “Veel investeerders zien hierin kansen.”

bron: Brightlands

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.