Nieuws

Limburgse namen in Food100-lijst 2019

286 x bekeken

Voor het derde jaar op rij heeft Food100 de lijst bekendgemaakt van de belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars. Een onafhankelijke jury heeft uit ruim 400 aanmeldingen 50 veranderaars van onder de 30 jaar en 50 changemakers van boven de 30 gekozen. Ook dit jaar komen we weer Limburgse namen tegen, zelfs onder de acht namen die een speciale vermelding kregen.

Limburgse voedselveranderaars

Een speciale vermelding was er dit jaar voor Jan-Paul Rutten van Gulpener Bierbrouwerij. Food100 schrijft over hem: "Hij geeft leiding aan één van de meest duurzame en circulaire bedrijven van Nederland. Hij laat zien dat een modern, commercieel bedrijf wel degelijk samengaat met respect voor natuur en landschap. Hij geeft lokale boeren een kans en zet zich ook in voor educatie en inspiratie."

Voor Frank van Eerd is het al de derde keer op de lijst. De initiatiefnemer van de Bisschopsmolen en Grainlabs stond er ook in de voorgaande twee jaren op. Jan Klerken van Scelta Mushrooms in Venlo sloeg een jaartje over, maar is wel weer opgenomen in de lijst van 2019.

Lees hier de volledige lijst

Food Netwerk Limburg

Food100 wil gevestigde leiders en aanstormend talent samenbrengen. Een soortgelijk doel heeft Food Netwerk Limburg, waar ondernemers, beslissers en dwarsdenkers uit de food branche samenkomen. Woensdagavond 10 oktober vond de tweede bijeenkomst van Food Netwerk Limburg plaats in Venlo. Tijdens deze besloten bijeenkomst werden beslissers en toppers uit de Zuid Nederlandse foodbranche verbonden aan marktpartijen in retail en foodservice middels een uniek en exclusief CEO diner. De avond werd georganiseerd door LIOF/ Provinicie Limburg.

Heb je interesse om aan te sluiten bij het Food Netwerk Limburg, neem dan contact op met niek.theunissen@liof.nl.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.