Nieuws

Limburgse ondernemers maken samen nieuwe gin

3 x bekeken

Een 'NO BULLSHIT' gin. Zo wordt de nieuwe Mr Jigs gin gepresenteerd aan de wereld. De sterke drank is het resultaat van een unieke Limburgse samenwerking tussen een hotelier, distilleerder en kruidenteler.

Mr Jigs

Mr Jigs is het concept van de Venlose ondernemer Gijs Hendrikx. Het succes van zijn Theaterhotel Venlo smaakte naar meer en dus opent hij binnenkort een tweede hotel, met de naam Mr Jigs, in dezelfde stad. Deze week werd door Hendrikx al een pop-up hotelkamer gepresenteerd in de binnenstad van Venlo, waarmee de sfeer van het aanstaande hotel wordt getoond.

Naast de pop-up hotelkamer werd ook een gelijknamige gin gepresenteerd. Deze gin is het resultaat van een Limburgse samenwerking tussen Hendrikx, de Stookery Norbeeck uit Norbeek en kruidenteler Vitacress Real uit Venlo.

Het idee ontstond tijdens een borrel van twee ginliefhebbers. Volgens hen bestond de gin met de perfecte ingrediƫnten nog niet, dus waarom die niet zelf maken? Het begon met enkele eigen experimenten en leidde tot het contacten leggen met de experts. En zo kwam een bijzondere samenwerking tot stand.

Stookery Norbeeck

De ambachtelijke Stookery Norbeeck in Norbeek werd een aantal jaar geleden bekend met Sterkwater, een Zuid-Limburgse variant van de bekende Italiaanse grappa. Deze drank wordt gemaakt van de druiven die overblijven nadat de druiven geperst zijn bij de wijnboer. Sterkwater wordt op authentieke en ambachtelijke wijze gedestilleerd uit Chardonnay druiven afkomstig van wijngaard Crutzberg en wijngaard Noordal in Zuid-Limburg.

Inmiddels worden er ook likeuren gemaakt, zoveel mogelijk met lokale ingrediƫnten. Zo ligt de biologische honing uit Norbeek aan de basis van de Beerenvanger, een honinglikeur naar een eeuwenoud recept. Een ander voorbeeld is de Vlierefluiter, een likeur gemaakt met handgeplukte vlierbloesem uit de velden rondom Noorbeek.

Vitacress Real

Voor de nieuwe gin brengt Stookery Norbeeck de kennis rondom het distilleerproces. Om tot het juiste smaakpalet te komen, werd de expertise van Vitacress Real ingeschakeld. Deze kruidenteler uit Venlo levert verse kruiden afkomstig uit gebieden waar het product op de meest natuurlijke en duurzame wijze groeit. Voor de gin is gekozen voor een lekker frisse, maar toch ook een klein beetje spicy smaak.

Limburgs heuvellandschap

Mr Jigs is een gin gestookt met eerlijke en ambachtelijke producten. 'Small batch distilled and bottled in the South of the Netherlands' is de tekst op het etiket, boven een illustratie van het Limburgse heuvellandschap. Een mooi, nieuw product dat tot stand kwam door regionale samenwerking. De gin is verkrijgbaar in de webshop van Mr Jigs.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.